Cumhuriyet Bayramı tüm Türkiye’de coşku içinde kutlandı. Cumhuriyetin 94.. kuruluş yıldönümünü kutladık. Hem de bir başka duygular içerisinde… Ulu Önder Atatürk'ün ‘En büyük eserim' dediği, Türk insanının karakterine en uygun yönetim tarzı, fazilet rejimi, çağdaşlaşma ve çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkma projesi olan Cumhuriyetimiz, anlam ve gücünü, milletimizin ortak iradesi ve inancıyla gerçekleştirdiği Kurtuluş Mücadelesi'nin eseri olmasından almakta….

Cumhuriyet; yurttaşların seçme ve seçilme hakkının olduğu bir yönetimdir. Ulus temsilcilerinin kabul ettiği yasalarla ülkenin yönetilmesidir. Cumhuriyet yönetiminde söz ulusundur. Cumhuriyet'i korumak, kollamak, yaşatmak her yurttaşın ödevidir. Bırakalım artık sen-ben kavgasını...Orduyu yıpratma çabalarını… Bu ülke kolay kazanılmadı…Demokrasi ilkesinin en yeni ve akılcı uygulamasını sağlayan hükümet biçimi cumhuriyettir. Türk ulusunun yaradılışına en uygun olan yönetim cumhuriyettir. Cumhuriyet, erdeme dayanan bir yönetimdir. Cumhuriyet; düşünce, beden ve bilim bakımından güçlü koruyucular ister. Cumhuriyet bir ülkenin can damarıdır. Cumhuriyetsiz bir toplum yarınsız bir gündür. Cumhuriyetin demokratik bir ülkenin bozulmaz simgesidir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bize bıraktığı bu ülkeyi korumak bizim en büyük görevimizdir. Anayasalar ile korunma altına alınan ve milli hakimiyet anlayışının bir sonucu olarak ortaya çıkan Cumhuriyet idaresinin önemi, Atatürk'ün şu sözlerinden de anlaşılmakta:

"Türk Milletinin tabiat ve şiarına (karakter ve adetlerine) en mutabık olan idare, Cumhuriyet idaresidir."

"Cumhuriyet, yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan bir idaredir. Cumhuriyet fazilettir."

"Cumhuriyet rejimi demek, demokrasi sistemiyle devlet şekli demektir."

Kalkınma ve modernleşmemizin simgesi olan Cumhuriyetimiz hepimize kutlu olsun. Atatürk ve silah arkadaşlarına, gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyor, saygıyla anıyoruz. Bazılarının ümidi olan Cumhuriyeti kaldırıp bazı ilkel sistemleri ülkeye monte etmek fikri onların kursaklarında kalacaktır… Cumhuriyet meşalesinin nesilden nesle aktarılacağı Cumhuriyetimizin 94. yılı tekrar hepimize kutlu olsun…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72