Kısa süreliğine de olsa tapu harçlarındaki düşüş alım satımı artırdı. Hareketin devamlı olması için yapılacak başka işlerde var. Bu sektör, toplumun ekonomik yapısını, istihdamı, üretimi, kendisi ile ilişkide bulunan 300'e yakın sektörü doğrudan etkilemektedir. Konut sektöründe son yıllarda ciddi sorunlar oluşmuştu.

Bu sorunlar müteahhitlerin üzerine kâbus gibi çökmektedir. Bunlardan bir kaçı şunlardır; arsa fiyatları hızla arttı, inşaat maliyetleri her geçen gün yükselmeye devam etti, bir arsa üzerinde proje geliştirmek için bürokratik işlemlerde harcanan zaman inanılmaz boyutlara ulaştı, imar, ruhsat, iskân gibi işlemler her defasında bilinmezliklerle boğuşur anlama geldi.

Bir projenin başlangıcından itibaren ödenmesi gereken harçların vergileri çok büyük yükler getirdi... Sektörü ayağa kaldırmak için bu konuda planlı, programlı bir seferberliğe gereksinim vardır: Belediyeler imarlı arsa üretmelidir. Konut sektörü üzerindeki vergi yükleri kaldırılmalıdır.

Konut kredi faizlerinin, satın almayı özendirecek şekilde düşürülmesinin, ülke ekonomisine yapacağı katma değer dikkatle hesaplanarak bu konuda ivedi önlemler alınmalıdır.

Konut üretimindeki bürokratik güçlükler yeniden sorgulanmalı, İnsanların rahatça ev alabilme olanağına kavuşması sağlanmalıdır. Bu sektöre hak ettiği önem en kısa zamanda verilmelidir. Konut sahibi olmak toplumumuzda çok önemli bir olgudur.

Son yıllarda ki daralma, konut talebinde çok ciddi bir potansiyel yaratmıştır. Türkiye ekonomisini çok hızlı bir şekilde canlandırmanın yolu konut alıcısını ve üreticisini desteklemekten geçmektedir. Konuttaki vergiler, harçlar azaltılarak ucuz konut üretmenin önü açılmalıdır.

Konut kredi faizlerini aşağı çekecek radikal önlemler alınmalıdır. Unutulmamalıdır ki, konut sektörüne yapılacak yatırım, bir kartopu gibi büyüyerek, tüm ülke ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72