Bazı emlakçılar sadece kazanma üzerine programlanmışlar. Piyasada biraz aykırı bir muamale ile karşılaşınca, derin bir karamsarlığa kapılıp aşırı tepki gösteriyorlar. Oysa her sektörde olduğu gibi bizim sektördede geliri gibi gideri de olan bir meslek dalıdır.

 Bizim meslekte ağlamakla para kazanılmaz. Mesleğimiz pasif ve kötümser olandan hoşlanmaz, çünkü pozitif enerji ile işleyen bir meslektir. Karamsar ve geleceğe umutsuz bakanlardan, aczden hoşlanmaz.

 Bu nedenle mesleğimizle, ilişkimizi sadece alma bazında kuramayız, dostluğa dayalı bir alış veriş bazında kurmalıyız.

 Biz emlakçılar olarak; her zaman için analiz etmeyi öğrenmeliyiz yani çözümlemeci düşünce sistemine sahip olmalıyız. Emlakçılık mesleğine son aylarda yapılanlar gibi Türk usulü ?kendine acındırma-öldük bittik' metodlarla değil daha bilimsel daha iyimser yaklaşarak daha verimli sonuçlar elde edeceğimizi düşünüyorum.

Bence mesleğimiz bizi hiç aldatmadı. Bazı emlakçılar onu olduğu gibi görmeyi ve ona göre hareket etmeyi bir türlü başaramadı.Yani sorun emlakçının kendisindedir.

Geçmişten bugüne hepimiz mesleğimizi yetersiz analiz ettik ve yorumladık. Daha birkaç yıl öncesine kadar hep birbirimizi kopya ettik. Mesleğimizin aslında sıradan bir iş değil lokomotif bir sektör olduğunu yeni keşfediyoruz. Birlik olmak yerine birbirimize daima engel olmayı tercih ettik.

Emlakçılık mesleğini bize sadece para kazandıracak bir iş olarak algılamamız gerekiyor. Emlakçılık mesleği; körelmiş başarısız insanların darüleceze veya kızılay gibi bir gönüllü yadım kuruluşu değil.

 Emlakçılık gelecekte sadece en iyilerin en iyimserlerin işinin hakkını veren insanların, bir arada çalışacakları ve refah içinde yaşayacakları bambaşka bir dünya olacaktır.

Emlakçılık mesleğiyle sağlıklı ilişkiler kurmanın yolu iyimser olmaktan geçiyor, karamsar insanların bizim mesleğimizde başarılı olamayacaklarını bilmeleri gerekiyor.

Hedeflerimizi buna göre seçip meslekle ilişkilerimizi buna göre geliştirirsek istediklerimizi daha kolay elde eder, sektöre kalite ve güven aşılarız diye düşünüyorum...

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.