Emlak Komisyoncusu Kime Denir

Emlak Komisyoncusunun misyonu; satıcı, alıcı, kiraya veren, ile kiracı arasındaki anlaşmayı  sağlamasının yanında, bir hakem olmaktır. Her iki tarafın da haklarını korur ve kollar. Her iki taraf arasındaki aktin yasalara uygun ve ileride her iki tarafı karşı karşıya getirmeyecek bir sözleşme ile sonuçlandırır.

Emlak Komisyoncusu; emlak alıcısı ve satıcısı arasındaki bir köprü, bir pazarlamacı, bir danışman ve bir bilirkişidir.

Emlak Komisyoncusu eskiden tellal olarak bilinir ve tanımlanırmış. Günümüzde ise  emlakçı, kendisini emlak komisyoncusu, emlak danışmanı, gayrimenkul danışmanı ve emlak müşaviri, gibi sıfatlarla tanımlamaya çalışsa da, halk tarafından bilinen en popüler tanımı emlakçı'dır. Yasaların nezdinde ve literatüründe emlakçı, tellal olarak tanımlanır. Yeni yapılmaya çalışılan yasal düzenlemeye göre Emlakçılık yeniden tanımlanıyor. Müşterisini yanıltan ve müşterisine zarara veren ve bunu istismar eden emlakçı hakkında ağır yaptırımlarda getiriliyor.

Emlak ofisinde birden fazla bölüm, mutfak, temiz bir WC bulunmalıdır. Ayrıca birden fazla masa, birden fazla bilgisayar, faks, tarayıcı, yazıcı, fotokopi ve tüm masalarda İnternet bağlantısının yanı sıra, ayrıca İnternet erişim ağı bulundurmalıdır.

Müşteri gezip gördüğü gayrimenkulleri beğenmez veya yarı fiyat teklif eder ve almadan çıkıp giderse, emlakçı kesinlikle suratını asmamalıdır. Müşterisi ile asla tartışmaya girilmemelidir, aksine müşterisini kapıdan güler bir yüzle karşıladığı gibi yine aynı şekilde güler bir yüzle saygılı bir şekilde kapıya kadar giderek kapıyı açıp, hatta mümkünse arabasına kadar uğurlamalıdır.Müşteri emlak almadı diye asla memnuniyetsiz bir ifade takınılmamalıdır.

Aynı müşteri defalarca gelip emlakçıyı gezdirip emlak almadan gitse bile, emlakçı'nın kesinlikle yüzünü asmaya hakkı yoktur. Güler yüzünü ve nezaketini ve saygısını asla elden bırakmaz, sonuçta müşteri emlak almak zorunda değildir.

Emlakçı müşterisini hiçbir zaman müşteri gibi görmez. Emlakçı müşterisini, evine gelen en çok sevdiği bir misafiri gibi karşılar, ağırlar ve öylece uğurlar. Müşteri emlakçı'nın en sevdiği bir misafiri, dostu olarak kabul edilmeli Ve öyle davranılmalıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72