Yunanistan'a baklava yardımı

"Yunanistan'ın baklava yardımı" başlığıyla dünyaya duyuruldu

Yunanistan'a baklava yardımı

"Yunanistan'ın baklava yardımı" başlığıyla dünyaya duyuruldu

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Yunanistan'a baklava yardımı

ABD'li WSJ Gazetesi, Güllüoğlu'nun Yunan baklava şirketine yaptığı yardımı "Yunanistan'ın baklava yardımı" başlığıyla dünyaya duyurdu.

ABD'nin ekonomi çevrelerinin gazetesi Wall Street Journal (WSJ), Türk baklavacı ve şekerleme üreticisi işadamı Nadir Güllü'nün para sıkıntısına düşen Yunanlı müşterisine ''yardım elini uzattığını'' yazdı.

 

WSJ'nin ''Türk Baklavacısı Yunanlı Müşterisine Yardım Eli Uzattı'' başlığıyla internette çıkan haberinde, Türkler ve Yunanların asırlardır en iyi baklavayı kimin yaptığına dair birbirleriyle atıştıkları, ama son 10 yıldır Türkiye'nin tanınmış baklava üreticisi, Karaköy Güllüoğlu'nun sahibi Nadir Güllü'nün Atina'da 5 dükkanı olan ''Baklavas Epe'' adlı Yunanlı firmaya ayda yaklaşık 2 ton baklava ve diğer Türk tatlılarından gönderdiği belirtildi.

 

Yunanistan'daki ekonomik krizden önce önünde kuyruklar oluşan ''Baklavas Epe''nin krizle birlikte satışlarının düştüğü, baklavaya talebin azaldığını ve firmanın 5 mağazasından 3'ünü kapatmak zorunda kaldığını yazan gazete, Yunanlı firmanın Nadir Güllü'ye yaklaşık 160 bin avro kadar borçlandığını ifade ettiği, Güllü'nün de firmaya borcunu ödemesi için bir yıllık süre verdiği belirtildi.

Kaynak: ntvmsnbc

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72