Türkiye'nin ilk finans merkezine start verildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı organizasyonuyla Ataşehir ilçesinde 177...

Türkiye'nin ilk finans merkezine start verildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı organizasyonuyla Ataşehir ilçesinde 177...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Türkiye'nin ilk finans merkezine start verildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı organizasyonuyla Ataşehir ilçesinde 177 hektarlık alana kurulacak finans merkezi için çalışmalar başladı. Newyork, Londra ve Dubai'deki finans merkezlerinden daha büyük bir alana kurulacak finans merkezinde, Türk ve dünya ölçeğinde yabancı finans kuruluşlarının bulunması planlanıyor.

Türkiye'nin ilk finans merkezinin Ataşehir ilçesinde kurulma kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinesinde Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve Halk Bankası ile Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) katılımıyla merkezin planlama çalışmalarına başlandı.

Üç banka ve iki kurumun yanı sıra Emlak Konut ve 3 özel kişinin de arsası bulunan alanda kurulacak finans merkezinin, Master Plan çalışmalarına ait maliyeti bu kurum ve kişiler tarafından karşılanacak.

Bakanlığın koordinesinde yapılacak merkezin dünya çapında bir finans merkezi olması için öncelikle alt yapı sorunlarının çözülmesi amacıyla merkezin kurulacağı alanda ilk olarak master plan, kentsel tasarım projesi ve imar planı hazırlanması için çalışmalar başladı.

Master plan çalışması için yerli ve yabancı gruplarla görüşmeler sürerken, yaklaşık 6 ay sürecek olan bu çalışmalarının tamamlanmasının ardından ihale süreci, ardından da inşaata başlanacak. Merkez, 3 yılda tamamlanacak.

""

Finans Merkezi, New York'taki Rockfeller Merkezi, Londra Uluslararası Finans Merkezi, Dubai Uluslarararası Finans Merkezi ve Hong Kong Finans Merkezi'nden daha büyük bir alana kurulacak. Türkiye'nin ilk finans merkezinin 24 saat canlı kalması amacıyla otel, cafe, sanat ve eğlence merkezi gibi alanlar yapılacak.

Alt yapı sorunları çözülemeden plansız gelişen Maslak'a Türkiye'nin önde gelen birçok şirketin genel merkezlerinin taşındığını anımsatan yetkililer, "Alt yapı sorunları çözülmediği için Maslak, bizim düşündüğümüz anlamda bir finans merkezine dönüşmedi. Onun için dünya ölçeğinde finans merkezi olması için Ataşehir'i ilk baştan sıkı tutmak istiyoruz. Komple alt yapısıyla birlikte finans merkezi haline getirmek istiyoruz" dedi.

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72