Ramazan pidesi kaç TL olacak?

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, sade pidenin...

Ramazan pidesi kaç TL olacak?

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, sade pidenin...

19 Haziran 2014 Perşembe 14:58
Ramazan pidesi kaç TL olacak?

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, sade pidenin ortalama kilogram fiyatının azami 5 lira olacağını açıkladı.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Federasyon Genel Merkezi’nde yaklaşan ramazan ayı dolayısıyla Türkiye genelinde, iller bazında uygulanacak pide fiyatlarını açıkladı. Geçen yıl Türkiye genelinde ramazan pidesinin fiyatının azami beş liranın üzerinde olmayacağını belirten Balcı, "Türkiye genelinde ramazan pidesi geçen yılki gibi beş liranın üzerinde olmayacak. Geçen yıl Ankara’da 350 gram pide 1.5 liraya satıldı. Bu yıl Ankara’da 300 gram pide 1.5 liraya satılacak. Totalde baktığımızda sade pidenin ortalama kilogram fiyatı azami 5 lira olacaktır" dedi.

İstanbul ilçelerinde fiyat farklılıklarının olabileceğini ancak totalde bakıldığında kilogram fiyatının 5 liradan fazla olmayacağını söyleyen Balcı, un fiyatlarındaki artışı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve federasyonun takip ettiğini söyledi. Bu sene meydana gelen kuraklık ve buğday sıkıntısı için ise gerekli tedbirlerin alınacağına dikkati çeken Balcı, un fiyatlarındaki spekülatif hareketlenmelere müsaade edilmeyeceğini bildirdi.

Balcı, 17 Ocak 2013 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı Ekmek İsrafı Kampanyası’nın 1 yıl neticesinde israfta yüzde 18 azalma görüldüğünü belirterek, "Günde 6 milyon ekmek israf ediliyordu. Bunun yaklaşık üç milyon adedi fırınlardaki israftı. Günde bir milyon elli adet ekmek israfını kampanyayla önlemiş olduk. Fakat bu yüzde 18 azalmanın yüzde 17’si tüketici olan halkımız nezdinde düştü. Fırınlarda meydana gelen yüzde 1’lik düşüşü yeterli görmek kesinlikle mümkün değil" dedi.

Fırınlarda önlem alınmasının gerekliliğini vurgulayan Balcı, "Fırınlarda israfın önüne geçmenin yolu fırın enflasyonunun önüne geçmektir. Planlı fırın açılması gerekir. Nüfus sayısına göre fırın açma yönetmeliğini bir an önce hayata geçirilmelidir. Bu konuyla ilgili çalışmalarımızı ilgili bakanlık olan İçişleri Bakanlığı’yla yapıyoruz. Yönetmelik kapsamında var olan fırınlar kapatılmayacak ancak ihtiyaç varsa yeni fırınların açılmasına müsaade edilecek. İhtiyaç olmadan sürekli fırın açılması fırınların çalışma kapasitelerini düşürerek maliyette artışa neden olur ve bu da fırınlardaki israfı arttıracaktır" şeklinde konuştu.

Son olarak ruhsatsız fırıncıların kara bir leke olduğunu söyleyen Balcı, "Ruhsatsız fırıncılar yasalara aykırı üretim yapıyor demektir ve halkın sağlığını tehdit etmektedir. Yetkili mercilerin bunlara müsaade etmemesi gerekir" diye konuştu.

Son Güncelleme: 19.06.2014 14:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3