Orman ürünleri ihracati arttı

İstanbul İhracatçı Birlikleri ile İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri...

Orman ürünleri ihracati arttı

İstanbul İhracatçı Birlikleri ile İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri...

22 Temmuz 2013 Pazartesi 12:14
Orman ürünleri ihracati arttı

İstanbul İhracatçı Birlikleri ile İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin katılımı ve Ekonomi Bakanlığı’nın destekleriyle başarılı orman ürünleri ihracatçıları ödüllendirildi. 
İhracatta hedefleri tutturan orman ürünleri üreticileri ödüllendirildi. İstanbul İhracatçı Birlikleri organizatörlüğünde, İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin katılımı ile gerçekleştirilen törende başarılı orman ürünleri ihracatçılarına ödüllerini Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan verdi.
İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Abdullah Tever, gecede yaptığı konuşmada orman ürünleri sektörünün yakaladığı ihracat rakamlarına değindi. Tever şöyle konuştu: “Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri sektörü ihracatı 2011 yılına göre 2012 yılında yüzde 14’lük büyüme payı ile 3.8 milyar dolara yükselmiştir. Son 12 aylık verilerine göre ihracatımızın 4 milyar dolara yükseldiği görülmektedir.2012 trade map verilerine göre de Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri ithalatı yaklaşık 2.8 milyar dolardır".
Abdullah Tever, Türkiye ambalaj sanayi sektörünün büyüklüğünün 2012’de r büyüklüğünün 14-15 milyar dolara ulaştığını, geçtiğimiz 5 yıldaki büyüme trendine baktıklarında en fazla yıllık üretim artışının yüzde 18 ile kağıt ambalajda olduğunu, bunu yüzde 8 artışla karton ambalajın takip ettiğini belirtti. Türkiye’nin Ambalaj sektörü ürünlerinin dünya çapında 191 ülkeye ihraç edildiğini söyleyen Tever, 2012 yılında en çok ambalaj ihraç edilen ülkelerin başında Almanya, Irak, İngiltere, Fransa ve İran’ın geldiğini vurguladı. Tever, “Türkiye’deki ambalaj sektörü ihracatı alt kırılımları ile 1.75 milyar dolar olup; kağıt ve karton ambalaj ihracatımız 2011 yılında 300 milyon dolar, 2012 yılında ise 321 milyon dolar olarak görülmektedir” dedi.
Ödül töreninde bir konuşma da Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan yaptı. Türkiye’nin 2023’te dünyanın ilk on ekonomisi arasına girmeyi hedeflediğini belirten Bakan Çağlayan, “Türkiye artık dünyanın 26 büyük ekonomisi olmakla yetinen değil, 17 en büyük ekonomisi olmuş ve 2023’te dünyanın ilk on ekonomisi içine girmeyi hedefleyen bir neslimiz var. Böyle bir hedefi olan adeta kabuk değiştirmiş, küllerinden yeniden doğmuş ve dünya da son derece itibarlı bir yere sahip olan ve her geçen gün farkını hissettiren bir Türkiye var. Bilhassa İstanbul İhracatçılar Birliğimizi ve altında bulunan 7 sektörümüzü Türk ihracatına vermiş olduğu katkılardan dolayı tebrik ediyorum” dedi.

 

Son Güncelleme: 22.07.2013 12:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3