Memura yüzde 3.5+3.5 zam teklifi

Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, memurlar için yüzde 3+3'lük zam teklifini yüzde 3.5+3.5 olarak revize ettikleri ettiklerini açıkladı.

Memura yüzde 3.5+3.5 zam teklifi

Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, memurlar için yüzde 3+3'lük zam teklifini yüzde 3.5+3.5 olarak revize ettikleri ettiklerini açıkladı.

21 Ağustos 2017 Pazartesi 13:41
Memura yüzde 3.5+3.5 zam teklifi

 Memur zamları için toplu sözleşme görüşmelerinin son gününe girilirken hükümet 2018 ve 2019 yıllarında altı aylık her dönem için yüzde 3 olan teklifinde küçük bir revizyona gitti. Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 2018 için memurlara yapılan zam teklifini yüzde 3.5+3.5 olarak revize ettiklerini açıkladı. 2019’un ilk altı ayı için yüzde 4, ikinci altı ayı içinse yüzde 5 zam teklifi yapıldı. Bakan Sarıeroğlu, hükümet olarak, son teklifi yaptıklarını söyledi. Sarıeroğlu, konfederasyonların sunduğu 776 maddelik talep maddesi müzakerelerinde de önemli ilerleme sağladıklarını ifade etti.
Yıllık enflasyon temmuz ayında yüzde 10.9, ağustosta ise yüzde 9.79 olarak gerçekleşmişti.

Taraflar arasındaki bugün sona erecek görüşmelerde uzlaşma sağlanamaması halinde ise zam oranını belirlemek üzere Hakem Heyeti devreye girecek. Kaynaklar, gece yarısına kadar hükümetin iyileştirme içeren teklifini sendikalara iletmesinin beklendiğini kaydettiler.

Memur maaşlarına ilişkin açıklamayı ise saat 14.15’te Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu yapacak.

Üye yapısının belirlenmesinde hükümetin daha ağırlıklı olduğu Hakem Heyeti’nin son kararı, memura verilecek zam oranında da son belirleyici olacak. 2010 yılına kadar Hakem Heyeti kararları hükümet açısından bağlayıcı değildi. Ancak o yıl yapılan anayasa değişikliği ile Hakem Heyeti kararına uymak taraflar açısından zorunlu hale getirildi.

Son Güncelleme: 21.08.2017 16:19
Anahtar Kelimeler:
HükümetZamMemurTeklif
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3