Kredi kartında faiz oranları arttı

Kredi kartında faiz oranları arttı

01 Temmuz 2018 Pazar 11:28
Kredi kartında faiz oranları arttı

Merkez Bankası, kredi kartı harcamalarının asgari tutarını ödeyenlere bankalar tarafından uygulanan akdi faiz oranını yüzde 1.84’ten yüzde 2.02’ye, kredi kartı gecikme faizini de yüzde 2.34’ten yüzde 2.52’ye yükseltti. Akdi faizlerin yükseltilmesi, özellikle kredi kartı borçlarının tamamını ödeyemediği için sadece asgarisini ödeyerek idare etmeye çalışan milyonlarca tüketicinin borçlarının daha hızlı artmasına yol açacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, (TCMB) kredi kartı işlemlerinde 2018 yılı üçüncü çeyreğinde uygulanacak azami faiz oranlarına ilişkin açıklama yaptı. Buna göre, yarından itibaren geçerli olmak üzere TL cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı yüzde 2.02, aylık azami gecikme faiz oranı yüzde 2.52, yabancı para cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı yüzde 1.62, aylık azami gecikme faiz oranı yüzde 2.12 olarak belirlendi.

Açıklamada, bankaların kredi kartı faiz oranlarını bireysel kredi faizlerine göre daha yüksek belirlediği, bu nedenle, kısa vadeli kredi gereksinimi olan kredi kartı sahiplerinin bu gereksinimlerini kredi kartları yerine tüketici kredileri yoluyla karşılamaları önerisinde bulunuldu.

Son Güncelleme: 01.07.2018 11:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3