Konutta dev kampanya başladı

Merakla beklenen konut fırsatı başladı. İnşaat sektörünün "Döviz alma konut al" diyerek başlattığı dev kampanyada ev alacaklar için yüzde 35'e varan indirimler olacak.

Konutta dev kampanya başladı

Merakla beklenen konut fırsatı başladı. İnşaat sektörünün "Döviz alma konut al" diyerek başlattığı dev kampanyada ev alacaklar için yüzde 35'e varan indirimler olacak.

28 Ağustos 2018 Salı 15:41
Konutta dev kampanya başladı

Peşinat dövize ve altına endekslenerek tüketicinin riski sıfıra düşürülüyor. Alıcıya 6 ay sonra peşin öderse yüzde 35, 12 ayda ise 25 indirim sağlanıyor.

İNŞAAT SEKTÖRÜ "DÖVİZ ALMA KONUT AL" DİYECEK

Kur saldırısıyla satışları dibe vuran inşaat sektörü, eşi benzeri görülmemiş bir kampanyaya imza atıyor. Ellerindeki stokları eritmek için tarihi bir kampanya başlatan sektör, tüketiciye 'Döviz alma, konut al' diyecek. Emlak Konut GYO'nun Ataşehir'deki genel merkezinde yapılan kampanya toplantısının detayları ortaya çıktı. Yüzlerce firmanın dahil olacağı kampanyada konut kredisi faizleri yüzde 2'yi aşan seviyelerden yeniden 120 ay vadede yüzde 0.98'e indirilecek.

31 EKİM'E KADAR SÜRECEK

Sabah'ın haberine göre 31 Ekim'e kadar sürecek kampanyada peşinat oranı da yüzde 10'a çekilecek. Kampanyada en çok dikkat çeken kısım ise vatandaşın döviz veya altından gayrimenkule yönlendirilmesi. Peşinat tutarının döviz veya altın cinsinden yatırılması durumunda o günün Merkez Bankası kuru dikkate alınacak.

TAKSİT DÜŞECEK

Merkez Bankası'nın kuruna göre endekslenen tutar 12 ay sonraki veriyle karşılaştırılacak. Karşılaştırmada yüksek olan kur dikkate alınacak. Fark oluşması durumunda tutar konut alıcısının taksitlerinden düşürülecek.

Örneğin 1 milyon liralık bir daire için,

Yatırılan peşinat: 100 bin lira

Yatırım dönemindeki dolar kuru: 6 TL: 16.666 dolar

12 ay sonra kur 7.00 olursa: Dolar TL karşılığında 116 bin 666 TL aradaki 16.666 liralık fark konut alıcısının ödemesinden düşülecek.

YÜZDE 10 İNDİRİM İMKANI

KİPTAŞ ve Emlak Konut GYO projeleri başta olmak üzere, GYODER, KONUTDER ve İNDER üyelerinin projeleri yer alacak. Firmalar konut fiyatlarında yüzde 10 indirim yapacak. Ayrıca ödeme planı kapsamında 12 ve 24. ayda tüketici yüzde 15'er ara ödeme yapacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3