‘Kayıt Dışı İstihdam' konulu seminerler

Ümraniye Sosyal Güvenlik Merkezi hizmet bölgesin de bulunan üç ayrı okulda...

‘Kayıt Dışı İstihdam' konulu seminerler

Ümraniye Sosyal Güvenlik Merkezi hizmet bölgesin de bulunan üç ayrı okulda...

09 Nisan 2014 Çarşamba 13:23
‘Kayıt Dışı İstihdam' konulu seminerler

Ümraniye SGK’dan ‘Kayıt Dışı İstihdam’ konulu seminerler …

Ümraniye Sosyal Güvenlik Merkezi hizmet bölgesin de bulunan üç ayrı okulda Kayıt Dışı İstihdam konulu seminerler düzenledi…

 

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’nca 19.03.2014 tarihinde, resmi internet adresi olan www.sgk.gov.tr duyurusu yapılan ‘Kayıt Dışı İstihdama Kayıtsız Kalma’ ‘Ödüllü Proje Yarışması’nın duyurulması ve kayıt dışı istihdamla mücadele sürecinde bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri kapsamında, 26-27 Mart, 7-8 Nisan tarihlerinde Ümraniye 75.Yıl Cumhuriyet Anadolu Sağlık Lisesi, Ümraniye Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Ümraniye Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi lise son sınıf öğrencilerine dört ayrı Kayıt Dışı İstihdam ve Kayıt dışı İstihdam ile Mücadele konulu seminerler düzenlendi.

 

Bilgin, “Kayıt dışı ile mücadelede herkese ihtiyacımız var…”

 

SGK Ümraniye Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Coşkun Bilgin tarafından verilen seminerlerde konuşan Bilgin; “Kurumumuzca düzenlenen  ‘Kayıt Dışı İstihdama Kayıtsız Kalma’ ‘Ödüllü Proje Yarışması’nın detaylarına Kurumumuzun www.sgk.gov.tr internet adresinden ulaşarak hepiniz başvuruda bulunabilirsiniz. Ülkemizde kayıt dışı, önemli ve ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Konuyla ilgili tüm kamu kurumları, işverenler, sivil toplum örgütleri ve diğer sosyal taraflar işbirliği içinde soruna ciddi ve uygulanabilir stratejiler geliştirerek en kısa sürede çözüm üretip, bunlar kararlılıkla uygulanmalıdır. Kayıt dışı istihdamın önlenmesinde en önemli husus Kayıtlı İstihdam ve Sosyal Güvenlik Bilincinin oluşturulmasıdır. Sosyal güvenlik bilincinin yaratılmasında ise herkese ihtiyacımız var. İşverenler işçilerini sigortalı bildirmede istekli olacak, çalışanlar da sigortalı olmak için istekli olacaklar. Bu bilincin oluşmasında geleceğin iş adamları, işverenleri, esnafları ve çalışanları olan siz öğrenciler her zaman önemli bir rol oynayacaksınız” dedi.

Seminerlerin sonunda öğrencilerin Kayıt Dışı İstihdam ve Sosyal Güvenlik ile ilgili soruları yanıtlandı. Okul yöneticilerince teşekkür konuşmalarının ardından, Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Dursun Yılmaz ve Ümraniye Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi Müdürü Akın Yeşilbaş tarafından Ümraniye SGK Müdürü Coşkun Bilgin’e çiçek takdim edildi..


 

Son Güncelleme: 09.04.2014 13:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72