İstanbul'dan 5 bin klima söküldü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Perpa esnafı ile kahvaltıda..

İstanbul'dan 5 bin klima söküldü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Perpa esnafı ile kahvaltıda..

10 Mayıs 2014 Cumartesi 14:55
İstanbul'dan 5 bin klima söküldü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Perpa esnafı ile kahvaltıda bir araya geldi ve 5 bin klimayı devre dışı bırakacak olan düğmeye bastı.

İstanbul’un en büyük ticaret merkezlerinden biri olan Perpa önemli bir adım atarak merkezde bulunan 5 bin klimayı devre dışı bıraktı. 12 milyon liraya mal olan çevreci girişim 69 bin metre kare alana kurulu Perpa’daki 5 bin klimanın sökülmesiyle sağlandı. Daha önce ısıtma ve soğutmanın yapıldığı klimalar yerine iş yerlerinin üzerinden geçen 33 kilometre uzunluğundaki özel boru sistemi ile yapılacak.

Yeni sistemin açılışında kahvaltıda buluşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu kurdeleyi birlikte kesti. Açılıştan önce konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yeni dönemde katılımcı demokrasiyi önemsediğini vurgulayarak imar planların Perpa isteklerine göre düzenleneceğini söyledi.

Başkan Topbaş “Biz sizlerle karşı karşıya değil yan yana olacağız. Bundan sonra plan süreçleri başta olmak üzere Perpa’nın geleceği hakkında plan yapılacaksa bu sizlerle olacak. Perpa, Perşembe Pazarı’nın yükünü azaltmak için kuruldu, trafiği etkilemiyor. Yeni yapılan iklimlendirmenin açılışını yapıyoruz. Bize düşen İBB olarak İstanbul’un her alanında bu tip düzenlemelerin yapılmasına destek sağlamak”  diye konuştu.

Yeni dönemle birlikte daha katılımcı bir yönetim anlayışına göre hareket edeceklerini vurgulayan Başkan Topbaş konuşmasına şöyle devam etti: “Bundan sonraki süreç daha farklı olacak. Hem istihdam hem de ekonomi olarak önemli katkı sunan insanlarsınız. Buraların altyapısını hazırlamak bizim görevimiz. Bizim yetkili arkadaşlarımızla buranın yetkilileri bir araya gelip ortak toplantı yapsın ve sorunları çözsün. İmar sıkıntısı ile ilgili olarakta bizim arkadaşlarımız ve buradaki esnaf herkesin gözü önünde toplantılar yapsın.  Sizler için en güzeli neyse o yönde kararlar çıksın. Allah kanunu değil, değiştiririz, Perpa esnafının sıkıntılarını çözeriz.”

Konuşmaların ardında Başkan Topbaş ve Vali Mutlu kazan dairense inerek yeni ısıtma ve havalandırma sistemini devreye alan düğmeye birlikte bastı.

Bu yeni sistemle birlikte Perpa’da 5 bin klima devre dışı kalmış oldu. 11 bin 598 bin liraya mal olan sistem ile yılda 2 milyon 100 bin kW saat elektrik tasarrufu ve 480 bin m3 doğalgaz tasarrufu sağlayacak ve 2 bin 200 iş yerine hizmet vermiş olacak.

 

Son Güncelleme: 10.05.2014 14:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3