İstanbul'da AVM sayısı artıyor!

Sadece İstanbul'da bu sene irili ufaklı 8 tane AVM faaliyete geçti.

İstanbul'da AVM sayısı artıyor!

Sadece İstanbul'da bu sene irili ufaklı 8 tane AVM faaliyete geçti.

03 Mayıs 2014 Cumartesi 16:00
İstanbul'da AVM sayısı artıyor!

Esnafın feryadına rağmen İstanbul’da AVM sayısı artıyor!

Sadece İstanbul’da bu sene irili ufaklı 8 tane AVM faaliyete geçti. İstanbul’u her yönden kuşatan AVM’ler, esnafı yok ettiği gibi trafik başta olmak üzere sosyal hayatı da etkiliyor.

Türkiye de son yıllarda benzeri görülmemiş bir alışveriş merkezi çılgınlığı yaşanıyor Nüfusu 15 milyon olan İstanbul’u her yönden kuşatan AVM'ler, sadece ekonomik hayatı değil, kültürel ve sosyal hayatı da etkiliyor. Özellikle küçük esnaf bu durumdan en muzdarip olan kesim. Açılan her AVM, binlerce esnafın kepenk kapatması demek. Bu sene içinde İstanbul’daki binlerce esnaf kepenk kapatarak sicil kaydını sildi.

Sadece İstanbul’da şu an 95 adet AVM zaten faaliyette. Bu konuda Avrupa’nın ilerisinde (Avrupa 1’incisiyiz.) Çin’in ise gerisindeymişiz. CBRE Global Değerlendirme raporuna göre dünyada şu an 32 milyon metrekarelik alan AVM olmak için inşaat halinde. (Neredeyse küçük bir ülke kadar!) İstanbul'da sırf 2013’de AVM’ye açılan alan ise 350 bin metrekareye yakın. Halihazırda inşa halindeki AVM alanı ise 2 milyon metrekareye ulaşmış. Üstelik artma eğiliminde. Ayrıca AVM’ler  ‘Gelişmişlik’ kriterleri arasında sayılıyor… TESK Başkanı Bendevi Palandöken, daha önce çarşı ve pasaj dükkanlarında gerçekleşen perakende ticaretin, AVM'lerde toplandığını ve küçük esnafı tehdit ettiğini söyledi. TESK istatistiklerine göre; 2005 yılının başından Nisan 2013 sonuna kadar 1 milyon 137 bin 698 esnaf işini bırakarak, sicil kaydını sildirdi. 

Son Güncelleme: 03.05.2014 16:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72