İstanbul'un 19 ilçesi adalı oluyor! 6 köprü kurulacak

Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'un 19 ilçesi adalı olacak. Ada dışında kalan 6 ilçe için ücretsiz geçişli bağlantı köprüsü yapılacak.

İstanbul'un 19 ilçesi adalı oluyor! 6 köprü kurulacak

Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'un 19 ilçesi adalı olacak. Ada dışında kalan 6 ilçe için ücretsiz geçişli bağlantı köprüsü yapılacak.

24 Ocak 2018 Çarşamba 14:25
İstanbul'un 19 ilçesi adalı oluyor! 6 köprü kurulacak

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan tarafından güzergâhı açıklanan Çılgın Proje Kanal İstanbul, İstanbul’u dünyanın en büyük adalarından birine de kavuşturacak. Marmara ile Karadeniz’i birbirine bağlayacak kanal ile Avrupa yakasında yer alan 35 ilçeden 19'u ada tarafında kalacak, 6'sı ise ada dışında kalacak. Ada dışında kalan ilçelere bağlantı ise 6 köprü ile ücretsiz bir şekilde sağlanacak.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan tarafından geçtiğimiz günlerde güzergâhı açıklanan Kanal İstanbul ile ilgili sondaj çalışmaları tamamlandı. Sıra Cumhuriyet tarihinin en büyük bütçeli projesi için yapılacak ihaleye geldi. İşin finansman tarafında rakamların büyüklüğünden dolayı yap-işlet-devret modeli ile kamu-özel sektör işbirliğinin de içinde yer alacağı karma bir model oluşturulacak. İşin özel sektör tarafını sırtlanacak konsorsiyumun kimlerden oluşacağı ise ihale takviminin açıklanması ile ortaya çıkacak.

İKİ YENİ KENTTEN BİRİ KURULACAK
Kanalın Marmara Denizi ile birleştiği noktada 2023 yılına kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı iki yeni kentten biri kurulacak. 453 milyon metrekareye kurulması planlanan yeni şehrin 30 milyon metrekaresini Kanal İstanbul oluşturacak. Yeni şehrin en önemli aktörlerinden biri ise 76 milyon m2 alan içinde yer alacak olan 3. havalimanı olacak.

Marmara ile Karadeniz’i birbirine bağlayacak kanal ile Avrupa yakasında yer alan 35 ilçeden 19'u ada tarafında kalacak, 6'sı ise ada dışında kalacak.

AVRUPA YAKASI ADA OLACAK
2023 yılına kadar yapılması planlanan Kanal İstanbul’un güzergâhı ile ilgili oluşturulan haritalara bakıldığında ilginç bir detay da göze çarpıyor.

Küçükçekmece’den başlayıp Durusu üzerinden Karadeniz’e bağlanan kanal ile İstanbul’a dünyanın en büyük adalarından biri de kazandırılacak. İstanbul’un Avrupa yakasının çok sayıda ilçesi dört tarafı sularla çevrili kara parçasında yer almış olacak.

6 İLÇE ADA DIŞINDA KALACAK
Kanal İstanbul’un ikiye ayıracağı Avrupa yakasında ada tarafında 19 ilçe yer alacak. 6 ilçe ise ada dışında kalacak. İstanbul'un Avrupa yakasında yer alan Çatalca, Silivri, Büyükçekmece, Esenyurt, Avcılar ve Beylükdüzü ilçeleri ada içerisinde yer almazken, Arnavutköy, Küçükçekmece, Bahçelievler, Başakşehir, Bağcılar, Güngören, Zeytinburnu, Fatih, Bayrampaşa, Esenler, Gaziosmanpaşa, Sultangazi, Eyüp, Bakırköy, Beyoğlu, Beşiktaş, Kağıthane, Şişli ve Sarıyer ise ada içerisinde kalmış olacak.

Son Güncelleme: 24.01.2018 12:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72