İstanbul'da kriz plazaları vurdu…

İstanbul'un plazalar vadisi olarak bilinen Levent, Maslak, Zincirlikuyu ve Gayrettepe'de çok sayıda iş yeri ve plaza satılığa çıkarıldı.

İstanbul'da kriz plazaları vurdu…

İstanbul'un plazalar vadisi olarak bilinen Levent, Maslak, Zincirlikuyu ve Gayrettepe'de çok sayıda iş yeri ve plaza satılığa çıkarıldı.

31 Ekim 2018 Çarşamba 16:03
İstanbul'da kriz plazaları vurdu…

Yetkililer bu satışların birincil nedeni olarak şirketlerin operasyonlarını küçültmesi, daha uygun bölgeye taşınması ve yabancı firmaların Türkiye'den çıkması olduğunu söylüyor.

Bir diğer neden ise çok sayıda firmanın plaza katı yerine adres göstermenin yeterli olacağı sanal ofisleri tercih etmesi.

Maslak, Levent, Zincirlikuyu ve Gayrettepe gibi semtlerde bulunan çok sayıda iş merkezi ve bankalar kira maliyetlerini düşürmek için Anadolu Yakasına (Maltepe, Ataşehir) taşınıyor. Bu nedenle daha önce hınca hınç dolu olan bu semtler artık eskisi kadar dolu değil. Kimi plaza sahibi içinde kiracılı haliyle plazasını satarken kimisi de boş bir şekilde satıyor.

İMAR BARIŞI ÖNEMLİ RİSK

İmar barışı ile dairelerin ticari kullanıma geçebilecek olmasının, ofis stoku açısından önemli bir risk oluşturduğunu belirten Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklamada, “İmar Barışı’nda dairelerin artık ticari kullanıma geçebilecek olması plaza satışlarını ve kiralık plaza satışlarını artırmış durumda. Daha önce daire olarak inşa edilen ve vergilendirilen yapılar yüzde 18 yerine yüzde 1'den home ofis olarak alıcı buluyor. Hem devletin vergi kaybı doğuyor hem de ofis inşaatına yaptırım yapan firmaların arzları bir türlü erimiyor” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72