İstanbul Boğazından geçen gemiler ile ilgili rakamlar açıklandı …

İstanbul Boğazından geçen gemiler ile ilgili rakamlar açıklandı …

09 Şubat 2018 Cuma 14:45
İstanbul Boğazından geçen gemiler ile ilgili rakamlar açıklandı …

Geçen yıl İstanbul Boğazından geçen gemi sayısı 42 bin 978 olurken Interpress’in Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, en fazla geçişin 3 bin 873 geçiş ile Aralık ayında gerçekleştiği belirlendi. En az geçişin yaşandığı Şubat ayında 2 bin 919 gemi geçişinin olduğu İstanbul Boğazından geçen yıl boyunca en fazla geçen gemi tipinin ise 21 bin 163 adet ile Genel Kargo Gemisi olduğu tespit edildi.

21 binden fazla Genel Kargo Gemisi geçti …

Geçtiğimiz yıl İstanbul Boğazından geçen 42 bin 978 geminin tiplerine göre sıralandığında en fazla geçiş yapan gemi tipi 21 bin 163 gemi ile Genel Kargo Gemisi olurken, ikinci sırada 8 bin 206 gemi ile Dökme Yük Gemisinin geçiş yaptığı tespit edildi. Boğazdan geçen 6 bin 212 geminin ise Türü Belirtilmemiş Tanker olduğu anlaşıldı. İstanbul boğazından geçen yıl geçen gemilerden en az geçen gemi tipi Feribot olurken boğazdan sadece 1 adet bu tip gemi geçişi oldu. Ayrıca 6 adet Çimento gemisi ve 18 adet ise Barç tipi gemi geçişi gerçekleştiği belirlendi.

Anahtar Kelimeler:
BoğazGemiIstanbulYük
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72