İSPARK'tan 100 milyon liralık “Tekne Park”

Uluslararası Denizcilik Endüstrisi Dernekleri Konseyi (ICOMIA)...

İSPARK'tan 100 milyon liralık “Tekne Park”

Uluslararası Denizcilik Endüstrisi Dernekleri Konseyi (ICOMIA)...

04 Haziran 2014 Çarşamba 15:26
İSPARK'tan 100 milyon liralık “Tekne Park”

İSPARK 100 milyon liralık “Tekne Park” yatırımı yapacak

Uluslararası Denizcilik Endüstrisi Dernekleri Konseyi (ICOMIA) organizatörlüğünde düzenlenen Dünya Marinalar Konferansına İSPARK ev sahipliği yaptı

Dünya Marinalar Konferansının açılışında konuşan İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, “İSPARK karada yakaladığı başarıyı denizde de devam ettirecek. Yeni tekne parklarla kıyıların çehresini değiştireceğiz ”dedi.

İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik Swis Otel’de gerçekleştirilen konferansta konuşmacı olarak yer aldı. Katılımcılara İstanbul’da hayata geçirilen ve yeni yapılacak tekne parklarla ilgili sunum yaptı.

100 milyon TL tekne park yatırımı yapacağız.

ulkeajans.com sitesinin haberine göre farklı ülkelerde yer verilen “Dünya Marinalar Konferansı’nın” medeniyetlerin başkenti İstanbul’da düzenlenmesi ve ev sahibi olunması dolayısıyla büyük mutluluk duyduklarını belirterek sözlerine başlayan İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, “İki kıtanın birleşme merkezi olan İstanbul marinalar sektörüne yön verecek konuma ve avantajlara sahip bir kent. İstanbul’un kıyı uzunlukları marina faaliyetlerinin yapılması için uygun bir yapıya sahip. Yatırımcıların bu koyları değerlendirerek proje geliştirmesi sektörün gelişmesine büyük katkı sağlayacak.  İnanıyorum ki siz değerli katılımcıların bilgi ve proje paylaşımıyla marina sektöründe bizim tekne park adını verdiğimiz sistemle ortak işbirliği ve yeni gelişmelere ışık tutacağız. Ortak proje ve fikirlerin ilk adımını atacağız.” dedi.

Çevik, “İstinye ve Tarabya’nın ardından Bebek,Paşabahçe,Beykoz ve Kuruçeşme de olmak üzere yeni projeleri hayat geçireceğiz. Bu 4 noktada tüm işlemlerimizi tamamladık. Kısa zamanda start vereceğiz. Hemen ardından aralarında Çengelköy, Çubuklu ve Arnavutköy’ün de olduğu 10’un üzerinde yaklaşık 100 milyon TL’lik bir yatırımla yeni tekne parklar hizmete açacağız. ”dedi.

Denizcilik sektörünün gelişimine katkı sağlayacak sunumda Çevik, İstinye ve Tabyada hizmete açılan ‘’Tekne Park’’ projesi ile ilgili katılımcılara bilgi verdi. Akdeniz çanağında başarıyla uygulanan marina faaliyetlerinin turizm gelirlerinin önemli bir ayağını oluşturduğunu belirten Çevik, ülkemizde ve İstanbul’da yapılacak marinaların ekonomik anlamda turizmi daha da canlandıracağını vurguladı.

Geleceğin Marinaları...

Bu yıl sekizincisi düzenlenen dünyaca ünlü konferansın ana temasının  “Geleceğin Marinaları” olduğunu da söyleyen Çevik, Bu organizasyon geniş bir bilgi birikimi ve uygulama alanına sahip konuşmacıları bir araya getirmenin yanı sıra marina sektöründeki ürünlerin ve son gelişmelerin ortaya çıkacağı ideal bir platform olacak.” diye sözlerine ekledi.

Çevik ayrıca, Türkiye’de marinacılık sektörünün gelişimi, sorunları ve çözüm yolları, ekonomik ve ticari gelişimi, turizmdeki payı, İstanbul’da marina park faaliyetleri, marina ihtiyaç ve beklentileri gibi konuları katılımcılarla paylaştı.

2-4 Haziran tarihleri arasında fikir ve projelerin paylaşılması amacıyla düzenlenen konferansta; İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, DENTUR Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Sirkecioğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli, OBE Peter Methven, Westrec Marina Gary Groenewold,Doğuş Marina Mattew Bate,Uluslararası Yat Limanları Birliği Julian Goldie’nin de aralarında bulunduğu dünyanın dört bir yanından alanında uzman konuşmacılar yer alıyor.

 

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 04.06.2014 15:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72