İş Portföy, lider olmaya devam ediyor

İş Portföy çeşitlendirilmiş yatırım fonu portföyüyle, portföy yönetimi sektörünün lider kuruluşu olmaya devam ediyor

İş Portföy, lider olmaya devam ediyor

İş Portföy çeşitlendirilmiş yatırım fonu portföyüyle, portföy yönetimi sektörünün lider kuruluşu olmaya devam ediyor

24 Ağustos 2017 Perşembe 16:40
İş Portföy, lider olmaya devam ediyor

Temmuz 2017 itibariyle %21,44’lük Pazar payı* ve 30,7 Milyar TL’yi bulan varlık büyüklüyle portföy yönetimi sektörünün lider kuruluşu olan İş Portföy, “Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonu” için nitelikli yatırımcılarından topladığı 440 milyon TL taleple temmuz ayında başarılı bir ihraç gerçekleştirdi.

İş Portfy Genel Müdür Yardımcısı Nihan Özenç, Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonu ile ülkemizin büyük şehirlerinde yer alan ticari ofis binalarına yatırım yapacaklarını, elde edilecek kira geliri ve değer artışı ile fon yatırımcılarınauzundönemliveistikrarlıgetirisağlamayıamaçladıklarınıbelirtti. Özenç, “Ülkemizdegayrimenkulalımıuzunyıllardırbiryatırımaracıolarakgörülmektedir. Gayrimenkul yatırım fonları, yatırımcılarınbüyükölçeklivedahaverimligayrimenkullereulaşmasınısağlayarak, hem getirinin yükseltilmesinde hem de gayrimenkule has risklerin asgariye indirilmesinde önemli rol oynayacaklardır,” diyerek sözlerine devam etti. Sadece nitelikli yatırımcılara satılabilen İş Portföy Gayrimenkul Yatırım Fonu, ocak ve temmuz aylarında fiya taçıklıyor ve yatırımcılarına yılda iki kere giriş-çıkış imkânısunuyor. Yatırımcılar isterlerse bu tarihlerde katılma payı satarak biriken kira gelirlerini tahsil edebiliyorlar.

“En Yüksek Getiri Ödülü"

Yatırım fonlarının yanında emeklilik fonları da yönettiklerini ve özel portföy yönetim hizmeti de sunduklarının altını çizen Özenç, İş Portföy’ün, “BIST Teknoloji Ağırlık Sınırlamalı Endeksi Hisse Senedi Fonu”nun ise 2013-2016 yılları arasında en yüksek getiriyi sağlayarak Nisan 2017’de Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) tarafından “2016 En Yüksek Getiri” ödülüne layık görüldüğünü belirtti. Özenç, “Bu fona TEFAS aracılığıyla tüm banka ve aracı kurumlardan ulaşmak mümkün... BIST tarafındanhesaplananteknolojiendeksininiçindekihisselereyatırımyapanfonun, çeşitlendirilmişbirportföyyapısıiçerisindeilgiliendeksedahilşirketlerdekigetirifırsatlarındanyararlanmakisteyenvebupiyasadakidalgalanmalarınriskinialabilecekyatırımcılariçinuygunbiryatırımaracıolduğunudüşünüyoruz,” ifadesini kullandı.

İş Portföy’ün Gayrimenkul Yatırım Fonu, BIST TeknolojiAğırlıkSınırlamalıEndeksiHisseSenediFonuvediğerfonlarıylailgilidetaylıbilgiye
www.isportfoy.com.tr üzerinden ve İş’te Fon mobil uygulaması ile erişilebiliyor. İş’teFonuygulamasınıakıllıtelefonlarınayükleyenyatırımcılarfonyapıları, stratejileri ve varlık dağılımı gibi birçok detaya ulaşılıp , sanal portföy oluşturabiliyorlar.

* Kaynak: SPK tarafından yayınlanan 31.07.2017 tarihli yönetim tablosu

Son Güncelleme: 24.08.2017 16:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72