Hızlı tren ay sonunda hizmette…

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul- Ankara...

Hızlı tren ay sonunda hizmette…

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul- Ankara...

08 Mayıs 2014 Perşembe 15:36
Hızlı tren ay sonunda hizmette…

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul- Ankara hızlı treninin Mayıs ayı sonunda hizmete açılacağını söyledi.

Bakan Elvan, katıldığı Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ’Karaman Tanıtım Günleri’ etkinliğinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bakan Elvan, bir soru üzerine İstanbul- Ankara hızlı treninin Mayıs sonunda hizmete açılacağını belirterek testlerin yapılmasına devam edildiğini kaydetti.

Basında yer alan Gebze-Halkalı arasındaki kesimin 2016 yılında açılacağına dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını kaydeden Elvan, "Bizim hedefimiz 2015 yılında Gebze-Halkalı arasındaki projeyi tamamlamak. Marmaray'ın devamı niteliğinde olan kısmı tamamlamak. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. 2015 yılının 2'nci yarısında da Gebze-Halkalı arasındaki kesimi açmayı planlıyoruz" diye konuştu.

TEM'i etkileyen yol çalışması ile ilgili olarak ise Elvan, uzun yıllardan beri özellikle TEM üzerinde gerekli tamiratların yapılamadığını ve Gebze-Körfez arası bölümün 20 Mayıs'a kadar tamamlanarak trafiğe açılacağını söyledi.

Sabah ve akşam saatleri dışında çok fazla sıkıntı yaşamadıklarını kaydeden Elvan, "Normalde 15 dakikalık bir mesafeydi. Şuan da diğer güzergahtan aşağı yukarı 20-25 dakikada vatandaşlarımızın Gebze-Körfez arasında geçişleri mümkün. Çok ciddi bir sıkıntı yaşamıyoruz ancak sabah ve akşam saatlerinde sıkıntı yaşanıyor. 20 Mayıs'a kadar da bu bölümü tamamlayacağız ve daha sonra trafik rahatlayacak" ifadelerini kullandı.

Bakan Elvan, son bir ay içerisinde kabloların kesilmesiyle ilgili bir sıkıntının olmadığını da kaydetti.

 

Son Güncelleme: 08.05.2014 15:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72