‘Elini çabuk tutan kazanır'

Ümraniye'de gayrimenkul fiyatları el yakıyor. Ümraniye TRevi Gayrimenkul....

‘Elini çabuk tutan kazanır'

Ümraniye'de gayrimenkul fiyatları el yakıyor. Ümraniye TRevi Gayrimenkul....

21 Nisan 2014 Pazartesi 15:44
‘Elini çabuk tutan kazanır'

Ümraniye’de gayrimenkul fiyatları uçtu!

‘Elini çabuk tutan kazanır’

Ümraniye’de gayrimenkul fiyatları el yakıyor. Ümraniye TRevi Gayrimenkul Direktörü İlker Aydın, konut fiyatları ile ilgili olarak Flashaber’e çarpıcı açıklamalarda bulunarak, özellikle Ümraniye- Üsküdar metro inşaatının konut fiyatlarındaki yükselişte büyük payı olduğunu belirtti.

Ümraniye’de gayrimenkul fiyatları şu günlerde el yakıyor. Sınır tanımayan yapılaşma ile birlikte çehresi değişen Ümraniye’de vatandaş konut ve kira fiyatlarındaki tırmanış nedeniyle ne yapacağını şaşırmış durumda.

""

Konut fiyatları el yakıyor!

İstanbul’da Anadolu yakasının gözbebeği haline gelen Ümraniye’de vatandaşın belini en çok konut fiyatları büküyor. Orta halli bir vatandaşın kira ve konut fiyatlarındaki artış nedeniyle Ümraniye’de ikamet etmesi uzun vadede mümkün görünmüyor. Yaklaşık 2 yıl öncesine kadar 150. 000 Liraya varan gayrimenkul,  bugün % 100’e varan zamlarla satılıyor. İlçenin en ücra köşelerinde de durum bundan farksız değil. Piyasadaki patlama, kiralara da yansımış durumda. Mütevazı bir mahallede ortalama kira fiyatları 650 ile 1000 TL arasında değişiyor.

‘Metro, rakamları yükseltti’

Asgari ücret ve sektörel gelirler göz önüne alındığında Ümraniye’deki konut fiyatlarının vatandaşın bu konuda başını ağrıttığı görülüyor. Ümraniye TRevi  Gayrimenkul Direktörü İlker Aydın, konut fiyatları ile ilgili Flashaber’e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özellikle Ümraniye- Üsküdar metro inşaatının Konut fiyatlarındaki yükselişte büyük payı olduğunu belirten gayrimenkul uzmanı Aydın, metro söylentilerinin bile speküle edilerek rakamlarda artış sağlandığını ileri sürdü.

‘En çok yerliler ve yeni evlenen çiftler ev alıyor’

Ümraniye’de her geçen gün ev fiyatlarının değerlendiğini, bundan sonra da yüksek bedellerle satışların süreceğini aktaran İlker Aydın şöyle konuştu: “Ümraniye, çok talep edilen bir bölge. Bu da cazibe ortamı meydana gelmesine neden oluyor. Tüm kamu kuruluşları, eğlence sektörü ve alışveriş olanakları burada bulunuyor.  Bu da doğal olarak insanların burada ev sahibi olmasını sağlıyor. Ümraniye’den en çok, bu ilçenin yerlileri ev alıyor, kendi şahsi dairelerine yenilerini ekliyorlar ya da ilk kez ev sahibi olmak isteyen çiftler piyasayı yükseltiyor”.

‘Fiyatlar olması gereken düzeyde değil’

“İnsanlar ev sahibi olmak için en çok kredili sistemi kullanıyor” diyen Aydın, “Fiyatlar, olması gereken düzeyde değil. Metro şantiyesi inşaatlara yansıdı, fiyatlar, metro yüzünden şişti.  Bu süreçte kira ve konut fiyatları düşmeyeceği gibi daha da artması öngörülebilir” şeklinde konuştu. Konut fiyatlarının metro inşaatı kadar Ümraniye’nin çevre ilçeler için bir alternatif olduğuna da değinen gayrimenkul uzmanı ayrıca Suriyelilerin de bunda rolü olduğuna dikkat çekti.

‘Alan kazanır…’

Aydın, açıklamasında; “Suriyeliler, 1 senelik kiralarını peşin ödüyorlar. Bu da hareketlilik sağlıyor. Ayrıca konut bedelleri ne olursa olsun Ümraniyeli, ilçesine çok sadıktır. Burayı terk etmez. Üstelik bir kez daha altını çizmek gerekirse burada her alternatif bulunuyor” dedi. Kentsel dönüşüm projesine de vurgu yapan İlker Aydın, projenin vatandaşların lehine olacağını ifade etti ve vatandaşa tavsiyede bulundu. ”Vatandaş piyasayı takip etmeli. Faiz oranları düştüğü an gayrimenkul alınmalı. Rakamlar yine yükselecek.  Elini çabuk tutan avantaj sahibi olacak.  Neredeyse her gün, her ay fiyatlar artıyor “ dedi.

Son Güncelleme: 21.04.2014 15:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72