Elektrikli araç dolum üniteleri yaygınlaşıyor

Her alanda ilklere imza atan ve Türkiye'deki kamu kuruluşlarına öncülük...

Elektrikli araç dolum üniteleri yaygınlaşıyor

Her alanda ilklere imza atan ve Türkiye'deki kamu kuruluşlarına öncülük...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Elektrikli araç dolum üniteleri yaygınlaşıyor

Her alanda ilklere imza atan ve Türkiye'deki kamu kuruluşlarına öncülük yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, dünyanın gelişmiş şehirlerinde olduğu gibi İstanbul'da çevre dostu elektrikli araç kullanımını yaygınlaştıracak şarj ünitelerinin kurulumunu hayata geçirmeye devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSPARK vasıtasıyla otopark alanlarında şarj dolum ünitelerini hayata geçiriyor. Küresel ısınma, iklim değişiklikleri ve enerji kaynaklarının hızla tükenmesi nedeniyle her geçen gün önemi artan çevreci araçlar için otoparklarında oto şarj istasyonları kuruyor.


""

Proje kapsamında ilk etapta İSPARK'a ait Cihangir Katlı Otoparkı ve Bostancı Açık Otoparkı'nda kurulan üniteler, Beşiktaş Balmumcu Katlı Otoparkı, Merter Açık Otoparkı ve Kadıköy İSKİ Açık Otopark'ında da hayata geçirilerek elektrik şarj dolum istasyonları sayısı artırıldı.

Çevre dostu teknolojinin otoparklarda hizmetini verme çalışmalarını devam ettirdiklerini belirten İSPARK Genel Müdürü Kadir Gurbetci, “Bir araç ortalama 22-23 saat park halinde 1 veya 2 saat seyir halindedir. Biz de elektrikli araçların daha hızlı yayılabilmesi için elimizden geleni yaparak daha sağlıklı bir çevrenin oluşmasına katkı sağlıyoruz” dedi.

İSPARK, kent genelinde açık ve katlı otoparklarında projeyi yaygınlaştırmak için alt yapı çalışmalarını devam ettiriyor. Ulusal ve Uluslararası yerel yönetimler, sektör temsilcileri ve Üniversitelerin öncülüğünde düzenlenen forum ve diğer organizasyonlara katılan İSPARK, ortak çalışmalar düzenleyerek kısa sürede elektrikli araçların kullanılabilirliğini artırmak için dolum ünitelerini yaygınlaştırıyor

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72