Dolandırıcılar iş başında!

Dolandırıcılar iş başında!

09 Mart 2017 Perşembe 12:00
Dolandırıcılar iş başında!
Dolandırıcıların yeni hedefi emekliler ve esnaflar oldu. Promosyon ve KOSGEB kredilerini çıkarları için kullanan dolandırıcılar, vatandaşı mağdur ediyor.

Posta gazetesinden Bilal Emin Turan'ın haberine göre dolandırıcılar hiç boş durmuyor. Gündemi de iyi takip ediyorlar. Nerede taze bir haber, bir gelişme var oraya damlıyorlar. Ne kadar bilinçlense de bu düzenbazların oyununa gelen vatandaşlar var. Son günlerin en çok konuşulan konusu 12 milyon emekliye ödenecek olan promosyon ve 460 bin esnafa verilecek olan sıfır faizli KOSGEB kredileri. Dolandırıcıların hedefinde ise bu emekliler ve esnaf var.

GÖREVLİ GİBİ TANITIYOR

Emekliler, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) anlaşmalı olduğu bankalarla 3 yıllık sözleşme yapıp, kimlik numarasının son rakamına göre Mart, Nisan ve Mayıs ayında promosyon alacak. Bu ödeme 300-450 lira arasında. Ödemeler, otomatik olarak emeklinin maaş hesabına günü ve saati geldiğinde yatacak. Ancak, dolandırıcılar bilgisine ulaştıkları emekliyi telefonla arayıp kendilerini banka görevlisi olarak tanıtıyor.

ŞİFRELERİNİ DAHİ ALIYOR

Emeklinin kredi ya da bankamatik kart bilgilerini alan dolandırıcılar, karttaki ya da hesaptaki tüm parayı kendi hesaplarına havale ediyor. ‘Yatıracağız’ dedikleri promosyon ise hayal oluyor. Banka yetkilisi dahi olsa kart bilgi ve şifrelerini, banka tarafından SMS ile gönderilen şifreyi kesinlikle paylaşmayın. Kendini polis, asker, savcı, bankacı, sigortacı olarak tanıtıp bu bilgileri isteyenlere inanmayın.

 
Son Güncelleme: 09.03.2017 12:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72