DARDANEL, 2013'Ü KÂRLI KAPATACAK

2012 yılında operasyon maliyetlerini düşüren Dardanel, fiyat kontrolü de...

DARDANEL, 2013'Ü KÂRLI KAPATACAK

2012 yılında operasyon maliyetlerini düşüren Dardanel, fiyat kontrolü de...

24 Nisan 2013 Çarşamba 23:16
 DARDANEL, 2013'Ü KÂRLI KAPATACAK

2012 yılında operasyon maliyetlerini düşüren Dardanel, fiyat kontrolü de  sağlayarak zararda olan bilançolara veda etti. 7.439.510  TL net kâr elde eden şirket, faaliyet noktasında kâra geçti.  Şirketin bilançosu ve özsermayesi ise 2013 yılında banka borçlarının yapılandırılması ile birlikte pozitif hale gelecek.

İstanbul, 23 Nisan 2013 - Dardanel Ton markasıyla Türkiye’ye ton balığını sevdiren Dardanel Önentaş A.Ş., 2012 yıl sonu finansal sonuçlarını açıkladı. KAP (Kamuyu Aydınlatma Platformu)’a yapılan açıklamaya göre; Dardanel’in finans sonrası 2012 yılı dönem sonu kârı 7.439.510 TL olarak gerçekleşti. Kârın net satışlara oranı ise %16 oldu. 2011 yılı sonunda ise şirketin dönem zararı 82.274 TL idi.

Nielsen’in perakende raporuna göre Dardanel, Ağustos 2012'de %16,9 olan pazar payını Mart 2013'te %265 oranında artırarak %44,9'a yükseltti.

2012 yılında bir önceki yıla göre şirketin istihdamı %21,4 oranında arttı. Dardanel, 2012 yılı içerisinde Akyürek Pazarlama ile el sıkıştı ve Türkiye’de dağıtım ağını geliştirmek üzere faaliyetlerini yoğunlaştırdı.

Şirketin, 2012 yılı içerisinde operasyonel yapılanmasını tamamladığını ve 2012 yıl sonu cirosunun da %250 oranında artış öngördüklerini belirten Dardanel Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aşkın Kurultak şunları söyledi; “Dardanel olarak 2012 yılı sonunda 122.000.000 TL net satış cirosu elde etmeyi ve  buna bağlı olarak da 15.000.000 TL net dönem kârı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. 2012 yılına kadar; faaliyet noktasında kârlı olan şirketimiz, finans ve dağıtımdan kaynaklanan beklenmeyen giderler dolayısıyla bir süredir zarar ediyordu. Bu durum artık sona erdi.”

Dardanel’in hisse performansını da değerlendiren Kurultak, şunları söyledi: “Dardanel hissesi şu anda BİST’te gözaltı pazarında işlem görüyor. Bunun sebebi, şirketin kredilerinin temerrüte düşmesi neticesinde doğan kaydî fahiş faizlerin şirket sermayesini eksiye düşürmüş olması. Bu faizler kaydî olarak doğmuş, kayden tahakkuk etmiştir. Şirketimiz, finansal yapılandırmasını sona erdirdiğinde bunlar gerçek değerlere inecek, aradaki farklar da şirket bilançosuna kâr olarak yansıyacaktır. Bu da; şirketin sermayesindeki negatifliği kaldıracak; dolayısıyla hissenin gözaltı pazarından çıkarak normal pazarda işlem görmesini sağlayacaktır. Şirket hissesinin şu anki durumuna göre performansını olumlu yönde hangi yüzdelerde etkileyeceğini her yatırımcı mutlaka kendisi açısından değerlendirecektir. Şu anda bizim en önemli odağımız, hisse performansında da  olumlu etkiler yapacak olan şirketin finansal borçlarının yapılanmasını tamamlamak. Bunu mümkün olan en kısa sürede (1-2 ay) tamamlamayı hedefliyoruz. Faaliyet noktasında kârda olan şirketimizin, banka borçlarının yapılandırılması ile bilançosu ve özsermaye pozitif hale gelecek.”

 

Dardanel Önentaş Gıda Hakkında

Türkiye’nin balık uzmanı Dardanel, Niyazi Önen tarafından 1984 yılında kuruldu. Türk halkına balık ve deniz ürünleri tüketim alışkanlıkları kazandırılmasını misyon edinen Dardanel, daima sağlıklı nesiller yetiştirmeye yönelik ürünler geliştirdi. Türk tüketicisini deniz ürünleri, dondurulmuş gıda ürünleri, konserve mısır, poşet ambalajda ton balığı, soğutulmuş üçgen sandviç ve ton balıklı kulüp sandviç, cam kavanozda ton balığı,  kolay açılan kapak, Easy – Peel teknolojisiyle hazır yemek ve hazır salata gibi yenilikçi ürünlerle tanıştırdı. Ürünleri, tüketiciler tarafından pratik, lezzetli, sağlıklı ve kaliteli bulunan Dardanel, Türkiye’nin en sevilen markaları arasında yer alıyor.

 

Son Güncelleme: 24.04.2013 23:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3