'Cumartesi de çalışılsın'

'Cumartesi de çalışılsın'

26 Şubat 2013 Salı 11:16
'Cumartesi de çalışılsın'

Bakan Yıldız, milyonlarca kişinin günlük hayatını etkileyecek önerisini Bakanlar Kurulu'na taşıyacağını açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Avrupa Komisyonu Türkiye Dostları Grubu'nun Brüksel'de düzenlediği enerji konulu bir konferansta konuştu.

İşte o konuşmadan öne çıkanlar...

ABD olmak üzere, bazı ülkelerin günışığına göre çalıştığını söyleyen Yıldız, 'Gün 5'te ışıyorsa, biz de bir saat hazırlık yapıp 6'da sokağa çıkıp işimize başlayalım. Gün 6'da ağarıyorsa, 7'de işe başlayalım. Mesai saatlerinin bitişi de günışığına paralel olsun. Bunu Bakanlar Kurulu'na önermeyi düşünüyorum' dedi.

KÜLTÜRÜMÜZDE VAR

Amerikalı o saatte işe başladığında anlamlı oluyor da bizde niye olmasın? Kültürümüzde var, örneğin bakkal saat 6'da açar. Kayseri'ye, Tahtakale'ye gidin, esnaf böyledir. Neden devlet yapısında hissetmeyiz? Günışığına bağlı çalışmak, enerji tasarrufu açısından da, psikolojilerimizdeki tesiri açısından da daha verimli olacaktır. 

600 MİLYON TASARRUF

AB ile saat entegrasyonu konusunda bize eleştiriler var. Bu formül, o sorunu çözüyor. Yılda 3 milyar kilovatsaat, yaklaşık 600 milyon lira tasarrufumuz olur. Çocukların da bir an önce bu kültüre ulaşması doğru olur.

CUMARTESİ DE ÇALIŞALIM

Cumartesi çalışma uygulaması, 70'lerde bu vardı, sonra kaldırıldı ve Türkiye hak etmediği refah seviyesini peşin satın almış oldu. Normalleşme henüz tamamlanmadı, hedefleri konulmuş daha çok çalışma şart.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72