ÇEKMÜDER üyeleri ‘Garanti'de

Garanti Bankası temsilcileri ve şube müdürleri, müteahhitlerin arsa ve...

ÇEKMÜDER üyeleri ‘Garanti'de

Garanti Bankası temsilcileri ve şube müdürleri, müteahhitlerin arsa ve...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
ÇEKMÜDER üyeleri  ‘Garanti'de

Garanti Bankası temsilcileri ve şube müdürleri, müteahhitlerin arsa ve konut faizi gibi temel sorunlarıyla ilgili ÇEKMÜDER'de bilgilendirme toplantısı yaptı. Tüm üyelerin katılım gösterdiği toplantıda konuyla ilgili sorulara cevap bulundu.

Hakkı Çelik başkanlığındaki Çekmeköy Müteahhitler Derneği (ÇEKMÜDER), üyelerini ekonomi değerlendirmesinin yapıldığı bir toplantıda buluşturdu. Bilindiği üzere müteahhitlerin başlıca sorunlarından biri, bankalardan aldıkları kredi  faizleri. Neredeyse tüm müteahhitlerin başvurduğu kredi faizlerinin miktarı kadar zamanlaması da önemli. ÇEKMÜDER, bu noktada müteahhitlerin güncel kredi sorunu ve piyasa ekonomisi ile ilgili Garanti  Bankası işbirliği ile bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. 

""

Dernek merkezinde düzenlenen toplantıya banka temsilcileri, müdürleri ve ÇEKMÜDER üyesi müteahhitler katıldı. Toplantıda sunum eşliğinde 2011 ve 2012 yılı değerlendirmeleri yapıldı. Yunanistan krizi ve ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri dolayısıyla ulaşım masrafları başta olmak üzere birçok alanda belirsizliğin yaşandığına değinildi.

""

En hızlı büyüyen sektör: İnşaat

İç ve dış piyasalar arasındaki dengenin belirginleştiğine vurgu yapılan toplantıda, inşaat sektörünün 2011'de otomotiv sektöründen sonra en hızlı büyüyen sektör olduğuna dikkat çekilerek, toplam ekonomik büyümenin üzerinde bir performans gösterildiği belirtildi. 2012 yılında gerçekleşecek büyümenin, dünyadaki genel durgunlukla paralel olarak yavaş bir seyir göstermesini beklediklerini belirten banka temsilcileri, tüketici kredilerindeki yavaşlamanın aslında istenen bir durum olduğunu kaydetti.

""

Toplantıya katılan tüm şube müdürleri bir konu hakkında birer sunum yaptı. Bina inşa maliyetlerinin artış gösterdiğine de dikkat çeken yetkililer, Mortgage ve inşaat kredilerinde sağladıkları kolaylıkları anlatarak, ÇEKMÜDER ile bölgede yapımı devam eden ve henüz yapımına başlanmamış projelerde birlikte çalışmak istediklerini kaydettiler.

""

""

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3