Çekmeköy'de proje yarışması

Çekmeköy'de proje yarışması

17 Mart 2013 Pazar 18:02
Çekmeköy'de proje yarışması

Çekmeköy'de 100 kadar müteahhidin işbirliği ile kurulan ÇEKMÜDER, Çekmeköy'ün adına yakışır bir mimari eser kazandırmak amacıyla bir işyeri proje yarışması başlattı.

Çekmeköy Müteahhitler Derneği (ÇEKMÜDER), Başkan Yahya Çağatay ve Onursal Başkan Hakkı Çelik öncülüğünde, İstanbul'un marka ilçesi Çekmeköy'ün yıldızını parlatacak bir proje yarışması için kolları sıvadı.

"Çok Amaçlı İşyeri Binası" konulu mimari tasarım hayata geçirilirken, çağdaş mimari değerlerin yarışma yolu ile geliştirilmesi; nitelikli, özgün, işlevsel, ekonomik ve yenilikçi çözümlerin güzel sanatların teşvikine de olanak sağlayacak yepyeni bir anlayışla Çekmeköy'e kazandırılması hedefleniyor.

Değerlendirme sonucunda birinci gelen projenin yapılacağı arsanın ÇEKMÜDER Onursal Başkanı Hakkı Çelik'e ait olduğu yarışmaya kayıt ve katılım ücretsiz olup, yarışma;  "TMMOB Mimarlar Odası Mimarlık, Şehircilik Ve Kentsel Tasarım Proje Yarışmaları Yönetmeliği" uyarınca serbest, bölgesel ve tek aşamalı bir mimari proje olarak başlatıldı.

"Çok Amaçlı İşyeri Binası" projesi tasarlanırken, binada asgari olarak bulunması gereken nitelikler ise; küçük ölçekli eğitim binası (anaokulu), küçük ölçekli sağlık binası (klinik) ile küçük ölçekli işyeri ve/veya ofis olarak belirlendi.

Yarışma sonucunda galip gelen projenin yapılacağı yer ise; Hamidiye Mahallesi, Ulubatlı Hasan Caddesi'nde kalan ? ada 3762 No'lu parsel olarak belirlendi. Parselin büyüklüğü 644 m2 olup, imar durumu 2012/856 şeklindedir.

 

Yarışmaya katılım koşulları ise şu şekilde sıralandı;

-         TMMOB üyesi mimar olmak ve meslekten men cezalısı durumunda olmamak,

-         Seçici Kurul üyelerini ve raportörleri belirleyen ve atayanlar arasında olmamak,

-         Seçici Kurul üyeleri (danışman, asıl, yedek) ve raportörlerle bunların 1. dereceden akrabaları, ortakları, yardımcıları ve çalışanları arasında olmamak,

-         Seçici Kurul çalışmalarının herhangi bir bölümüne katılmamış olmak,

-         Yarışmayı açan idarede, yarışmayla ilgili her türlü işlemleri hazırlamak, yürütmek, sonuçlandırmak ve onaylamakla görevli olmamak,

-         Yarışmayı açan idare adına hareket eden ve söz konusu yarışma çalışmalarında yer alan danışmanlar ile bunların çalışanları arasında olmamak,

-         Şartname alıp isim ve adreslerini yarışma raportörlüğüne yazdırmış olmak (Ekip olarak katılanlardan bir kişinin bu koşulu yerine getirmesi yeterlidir).

Katılımcılara verilecek bilgi ve belgeler arasında; "Yarışma Şartnamesi", "Tapu Fotokopisi", "İmar Durum Belgesi", "Kol kesit-inşaat istikamet belgesi", "2 adet arsa fotoğrafı", "Uydu-hava fotoğrafı" yer alıyor.

 

""

Çizimlerin niteliği ve ölçeği

Proje çizimlerinin niteliği ve ölçeği ise aşağıdaki gibi belirlendi;

-         Tüm Kat Planları 1/1000 (yerkatı planı yakın çevreyi de içerecek biçimde çizilecektir)

-         En az iki tane kesit 1/1000 (uzun kesit yakın çevreyi de içerecek biçimde çizilecektir)

-         Görünüşler 1/1000

-         Yarışmacının gerekli gördüğü diğer çizimler, şema ve görseller

-         Strüktür Raporu

-         Mekanik Tesisat Raporu

-         Elektrik Tesisatı Raporu

-         Binaya ait en az 6 açıdan bakılan perspektifler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği ve Çekmeköy Belediyesi ile plan notlarına ilgili yasa ve yönetmeliklere uyulması zorunlu olan yarışmada, projenin sunuluş biçimi ise; "Pafta boyutu A1 (düşey) olmak üzere sunum biçimi ve pafta sayısı serbesttir. Bir takım kopya ve tüm dökümanların sayısal kopyalarını içeren bir CD teslim edilecektir. Paftalar sert bir malzeme üzerine yapıştırılmış olacaktır. Her paftanın sağ alt köşesinde pafta asılma şeması yer alacaktır" şeklinde özetlendi.

100 Adet Çeyrek Altın!

Projeyi tamamlama tarihinin 15.03.2013 olduğu yarışmanın kolokyum ve ödül töreni ise 23.03.2013 olarak belirlendi. Proje galiplerine ödenecek ödül ve mansiyon bedellerinin, yarışmanın duyurulmasını izleyen otuz gün içinde net olarak ödeneceği yarışma ile birlikte İstanbul'un en hızlı gelişen ilçesi Çekmeköy'ün marka değerine yepyeni ve çağdaş bir eser daha kazandırılmış olacak.

Çekmeköy Müteahhitler Derneği (ÇEKMÜDER)'in iletişim bilgileri;

Mimarsinan Mh, Bosna Cd, Çolpan Sk, Kat:1/3-4

Tel: 0216 444 2 315 ? 0532 540 37 30 ? 0532 244 46 25

 

Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3