Babacan: 2008'deki kriz tekrarlanabilir

Ali Babacan, TOBB heyetini kabulünde gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Babacan: 2008'deki kriz tekrarlanabilir

Ali Babacan, TOBB heyetini kabulünde gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Babacan: 2008'deki kriz tekrarlanabilir

Başbakan Yardımcısı Babacan, "İtalya ve Yunanistan'daki gelişmeler bizi kaygılandırıyor, ekonomi politikalarında ihtiyatlı gitmeliyiz. Avrupa'daki riskler artıyor, umarım doğru kararları alırlar, aksi takdirde 2008-2009 gibi sıkıntılı dönemle karşı karşıya kalınabilir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, TOBB heyetini kabulünde gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.


Önümüzdeki dönemde makro ve mikro politikaları uyumlu şekilde uygulayacaklarını belirten Babacan, "Mali disiplinden taviz vermeyeceğiz. İtalya ve Yunanistan'daki gelişmeler bizi kaygılandırıyor, ekonomi politikalarında ihtiyatlı gitmeliyiz. Avrupa'daki riskler artıyor, umarım doğru kararları alırlar, aksi takdirde 2008-2009 gibi sıkıntılı dönemle karşı karşıya kalınabilir."
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Avrupa'da yaşanan son gelişmelerle ilgili, ''Biz Kurumlarımıza aşağı yukarı 3 ay önce her türlü kötü senaryoya hazır olmaları talimatı verdik. İlgili kurumlarımız, karşımıza çıkacak kötü senaryolarla ilgili hazırlıklarını yapmış durumdalar'' dedi.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB Yönetim Kurulu üyelerini Başbakanlık Merkez Bina'daki makamında kabulü sırasında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. 
Babacan, gazetecilerin cari açıkla ilgili soruları üzerine, cari açıkla ilgili son aylarda açıklanan rakamların seçim döneminden önce açıklanan beklentilerle uyumlu gelişmeler olduğunu belirterek. "Sürpriz değil" diye konuştu. Babacan, cari açığın Türkiye'de bir süre daha yüksek seyredeceğini belirterek, "Ancak yılın son çeyreğinden itibaren daha makul, daha farklı tirende girecek. Bugün itibariyle bizim için bu sürpriz değil. Bundan sonraki dönemde yenileyerek açıklayacağımız orta vadeli programı beklemenizi tavsiye ediyorum" dedi.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72