49,9 TL. Sizce kadınlar için bu rakam ne ifade ediyor?

49,9 TL. Sizce kadınlar için bu rakam ne ifade ediyor?

10 Mart 2017 Cuma 11:44
49,9 TL. Sizce kadınlar için bu rakam ne ifade ediyor?
Her 10 çalışan kadından yedisi öğle tatilini sanal vitrinlerde turlayarak geçiriyor.

Ağırlıklı olarak giyim eşyası satın alan kadınlar, 19,9 ila 49,9 TL arasındaki ürünleri tercih ediyor.

Her 10 çalışan kadından yedisi öğle tatilini sanal vitrinlerde turlayarak geçiriyor ve ürün fiyatları 19,9- 49,9 TL arasında ise alışveriş, kadınlar için dayanılmaz şekilde çekici hale geliyor.

400’ü aşkın sanal mağazayı tek çatı altında toplayan ve bu mağzalardan alışveriş yapan herkese nakit para ödeyen Avantajix.com, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın üyeleri arasında anket düzenledi.

Avantajix.com’un kurucu ortağı Güçlü Kayral’a göre, başlangıçta bilgisayar, yazılım, elektronik eşyalar gibi ürünlerle başlayan e-ticarete mesafeli duran kadınlar; gıda, giyim ve kozmetik ürünlerinin dijital raflarda yerlerini almasıyla online alışverişte erkeklerden daha aktif hale geldi.

Özellikle çalışan kadınların zaman darlığından dolayı online alışverişi tercih ettiğini kaydeden Kayral, “Bugüne kadar yapılan araştırmalarda çalışan kadınların yüzde 60’ının internetten alışveriş yaptığı ortaya çıkıyor. 25-34 yaş grubundaki kadınlarda ise bu oran yüzde 70’lerin üzerinde” dedi.

Kayral’ın açıkladığı ankete göre, kadınlar e-ticaret için en yoğun mesaiyi öğle tatillerinde harcıyorlar. Her 10 çalışan kadından yedisi öğle tatilini sanal vitrinlerde turlayarak geçiriyor.

Kadınların en çok alışveriş ettikleri günler ise Çarşamba ve Perşembe günleri. Hafta sonu tatili için uçak, otel rezervasyonu ile yine hafta sonu kullanılacak giyecek, kozmetik ürünleri ağırlıklı olarak Çarşambe ve Perşembe günleri satın alan kadınların gün olarak üçüncü tercihleri Pazartesi oluyor.

Hafta sonlarında AVM ya da cadde mağazalarında gezmeyi tercih eden kadınların, bu nedenle e-ticaret için internete en az girdikleri günler ise önce Cumartesi, ardından da Pazar...

Erkeklerin bir ürünü online satın almaları 10 dakika sürerken, kadınların önceden beğendikleri bir ürünü satın almaları bile ortalama 16 dakikayı buluyor.

Çalışan kadınların yüzde 37’si internetten giyim eşyası alıyor. Kadınların olmazsa olmazı ayakkabı ve çanta alanların oranı ise yüzde 19. internetten satın alınan diğer ürün grupları ise teknolojik cihazlar, kozmetik–kişisel bakım, hobi–kitap, müzik, çocuk giyimi olarak sıralanıyor.

Kadınların yüzde 42’si için özellikle giyim eşyasında en cazip ürünler fiyatı 49.9 TL olanlar. Kadınların yüzde 70’e yakını e-ticaret sitelerinde sunulan ürünlerin ortalama fiyatları 19,9 ila 49,9 TL arasında olduğunda, alışverişin çok daha çekici hale geldiğine vurgu yapıyorlar.

Alışverişte trendleri yakından takip eden kadınların son yıllardaki gözdesi ise dünyada online alışverişlerin yaklaşık dörtte birinde tecih edilen para iadeli alışveriş siteleri oldu.

Avantajix.com’un kurucu ortağı Güçlü Kayral da, “Başlangıçta çok düşük olan kadın üyelerimizin oranı son 2 yılda yüzde 48’e çıktı” diyerek, kadınların para iadeli alışveriş sistemine ilgisine dikkati çekiyor.

Araştırmalara göre, kadınların diğer online alışveriş alışkanlıkları şöyle:

-Bir ürünü internetten markası ile birlikte arıyorlar

-Fırsat ve kampanyaları erkeklerden daha fazla takip ediyorlar

-E-Posta bildirimleri, erkeklere göre kadınların alışverişinde daha etkili oluyor

-Markaları sosyal ağlarda daha fazla tavsiye ediyorlar

-İade süresini sonuna kadar kullanmayı tercih ediyorlar

 
Son Güncelleme: 10.03.2017 11:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72