SOBİO ödül töreni gerçekleşti

Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Fatih Koleji'nin..

SOBİO ödül töreni gerçekleşti

Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Fatih Koleji'nin..

23 Nisan 2013 Salı 15:56
SOBİO ödül töreni gerçekleşti

 

Sosyal Bilimler Olimpiyatı (SOBİO) ödül töreni gerçekleşti…

 

Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Fatih Koleji’nin düzenlediği 9. Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı (SOBİO) ödül töreni önceki gün Haliç Kongre Merkezi’nde büyük bir coşku ile gerçekleşti.

9. Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı (SOBİO) ödül törenine başta; Avrupa Birliği Bakanımız ve Baş Müzarekeci Egemen Bağış, Cumhurbaşkanı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alpaslan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Doç.Dr. Mustafa Can, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Tülay Kaynarca, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof.Dr. Mustafa Kaçalin, İş Adamı Adnan Polat, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil, Marmara Özel Okullar Derneği Başkanı İsak Şahin, Sanatçı Ahmet Özhan, Metin Şentürk, İki Dünya Arasında dizisi başrol oyuncusu İnanç Ömer Benlioğlu, Sanatçı Hasan Yalnızoğlu, Habertürk Televizyonundan Sunucu Pelin Çift olmak üzere çok sayıda veli ve öğrenci de katıldı.

İstiklal Marşı ve Saygı duruşu ile başlayan törende Fatih Koleji’nin çeşitli okullarından oluşan 70 kişilik orkestranın verdiği mini konserin ardından hem olimpiyata damgası vuran projeler hem de ödüle layık görülen sanat, siyaset, spor dünyasından kişilerin ödülleri Fatih Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Kıcıroğlu tarafından verildi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış törende yaptığı konuşma da, ‘’Bizler burada bugün bu töreni gerçekleştirirken yanıbaşımızdaki Suriye'de hergün 200 tane insan devleti tarafından katlediliyor, işte bu vahşete karşı bizim atmamız gereken adımlar var" dedi.

Çözüm sürecinin tüm Türkiye'yi daha da güzelleştirecek bir süreç olduğunu ifade eden Bağış, "Bu çözüm süreci, Türkiye'nin 40 yıllık bir belasını, terör belasını başımızdan defetme sürecidir. Böylesine anlamlı bir gecede çocuklarımızın heycanını ve coşkusunu paylaşmak çok büyük bir mutluluk ayrıca bu sene aynı zamanda kutlu doğum haftasınıda kutluyoruz. Gerçekten alemlere rahmet olması için gönderilen bir peygamberin ümmeti olarak, dünyada barışın merkezi olabileceğimizi yeniden dünyaya gösterebileceğimiz günleri yaşıyoruz" şeklinde konuşmasını sürdürdü.

Fatih Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Kıcıroğlu da konuşmasına sosyal bilimler alanında ilköğretim okulları arasında düzenlenen ülkemizin ilk ve tek yarışması olan Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatına hoşgeldiniz diyerek başladı. Kıcıroğlu, SOBİO’nun küreselleşen dünyada geleceğin problemleri çözecek yetenekleri keşvetme adına önemli rol alacağına inandıklarını ifade ederek, ‘’bu vesile ile bütün katılımcılara teşekkür eder emeği geçen başta öğrencilerimizi her yönden rehberlik yapan öğretmen ve meslektaşlarıma desteklerini hjiç esirgemeyen anne babaları yürekten kutlar sevgi ve saygı ile selamlarım’’ diye konuştu.

Olimpiyat’ta başarı elde etmiş öğrencilerin yanısıra Topluma hizmet etmiş ve örnek olmuş kişilere de ‘Model İnsan’ ve ‘Sosyal Sorumluluk’ ödülleri verildi. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’e ‘Eğitim Her Engeli Ortadan Kaldırır’ projesine katkılarından dolayı taktim edilen ödülü kendisi adına Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alpaslan aldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin’e takdim edilen ‘Sosyal Sorumluluk’ ödülünü de kendisi adına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Doç.Dr. Mustafa Can aldı. İş Adamı Adnan Polat, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil, Türk Dil Kurumu Başkanı Mustafa Kaçalin, Birlikte Yaşatma Platformu, Habertürk Televizyonundan Sunucu Pelin Çift, Sanatçı Ahmet Özhan ve Metin Şentürk, İki Dünya Arasında Dizisi başrol oyuncusu İnanç Ömer Benlioğlu ödüle layık görüldü.

‘Sahne Sanatları’, ‘Forum’, ‘İngilizce Takdim’, ‘Türkçe Takdim’ ve ‘Proje’ olmak üzere 5 katagoriden oluşan ve 150 projenin yarıştığı olimpiyatta, altın, gümüş, bronz ve mansiyon ödülleri sahiplerini buldu.

Altın madalyaya layık görülen projeler- Proje dalında Özel Rahime Batu İlköğretim Okulu’ndan Tarık Sina Çayır,Miraç Karaaslan, İngilizce Takdim dalında Özel Işık İlöğretim Okulu’ndan Eren Batın Çolak, Sahne Sanatları dalında Özel İzmir Ata Ortaokulu, Forum dalında Özel Meram Abdullah Aymaz İlköğretim Okulu’ndan Ceren Biçer, Takdim dalında Özel Yüksel Sarıkaya İlköğretim Okulu’ndan Beyza Canan Uyar,

 

Son Güncelleme: 23.04.2013 15:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3