Sancaktepe'de öğrencilere YGS desteği

“Yükseköğretim Geçiş Sınavı'nda başarı nasıl sağlanır” konulu motivasyon

Sancaktepe'de öğrencilere YGS desteği

“Yükseköğretim Geçiş Sınavı'nda başarı nasıl sağlanır” konulu motivasyon

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Sancaktepe'de öğrencilere YGS desteği

Sancaktepe Belediyesi, üniversiteye hazırlanan gençlere “Yükseköğretim Geçiş Sınavı'nda başarı nasıl sağlanır” konulu motivasyon eğitim programlarına devam ediyor. Konusunda uzman olan danışman eğitimciler YGS sınavında başarının ince sırlarını öğrencilerle paylaşıyor. Belediyenin ücretsiz olarak gerçekleştirdiği YGS'ye yönelik programlar sınava kadar sürecek.

Samandıra Kültür ve Sanat Merkezi'nde eğitimci ve uzman Munir Arıkan'ın hazırlayıp sunduğu üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik motivasyon amaçlı program gerçekleştirildi. Sınav maratonuna hazırlanan lise son sınıf öğrencilerine Arıkan, YGS'de başarının sırlarını anlattı.

Program açılış konuşmasında hayatın sadece sınavdan ibret olmadığını ve sınav korkusunun öğrencileri esir almaması gerektiğini vurgulayan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, öğrenci ailelerine önemli uyarılarda bulundu.

Ailelerin sınavda aldığı puana göre çocuklarının başarısını değerlendirmemesi gerektiğini ifade eden Erdem, başarının sadece sınavla elde edilemeyeceğini, anne ve babanın çocuğu üzerindeki aşırı sınav motivasyonunun zararlı sonuçlar doğurabileceğinin altını çizdi.

Sancaktepeli öğrencilerle buluşan eğitimci uzman Münir Arıkan, sınava girecek öğrencilere kariyer yolunda başarılı motivasyonun nasıl sağlanacağını anlattı. Dünyanın en başarılı kişilerinden örnekler gösteren Arıkan, “Gençlerin ilk olarak hedeflerini iyi belirlemesi gerekiyor. Belirlediğimiz hedefe ulaşmak istiyorsak, kararlı ve azimli olmanın yanında samimi olmak gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3