Pendik’in ilk üniversite kampüsünün temeli atıldı

Pendik’in ilk üniversite kampüsü olan Gedik Üniversitesi Ana Kampüsü’nün temel atma töreni, AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katılımıyla gerçekleşti. Şeyhli Mahallesi’nde 75 bin m2 alana kurulacak kampüs; eğitim, araştırma, sosyal, kültürel ve spor alt yapısına sahip olacak.

Pendik’in ilk üniversite kampüsünün temeli atıldı

Pendik’in ilk üniversite kampüsü olan Gedik Üniversitesi Ana Kampüsü’nün temel atma töreni, AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katılımıyla gerçekleşti. Şeyhli Mahallesi’nde 75 bin m2 alana kurulacak kampüs; eğitim, araştırma, sosyal, kültürel ve spor alt yapısına sahip olacak.

02 Nisan 2019 Salı 10:53
Pendik’in ilk üniversite kampüsünün temeli atıldı

Pendik’in ilk üniversite kampüsü olan Gedik Üniversitesi Ana Kampüsü’nün temeli törenle atıldı. Törene, AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyeti ve Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, AK Parti Pendik Belediye Başkan Adayı Ahmet Cin ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Şeyhli Mahallesi’nde Sabiha Gökçen Havalimanı’na 6 km mesafede 75 bin m2 alana kurulacak kampüs; eğitim, araştırma, sosyal, kültürel ve spor alt yapısına sahip olacak. Kampüste Fakülteler, Enstitüler, Araştırma Uygulama Merkezleri ve AR-GE laboratuvarları yer alacak.

Hep bir karanlık el yerli ve milli sanayinin karşısına çıktı

Tören öncesi konuşan AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş: “Türkiye’nin yakın siyasi tarihi, özellikle teknoloji ve sanayi tarihi aynı zamanda Türkiye’nin ihanet tarihidir. Sadece 3 tanesini söylemek isterim. 1940’lı yılların sonunda Nuri Demirağ’ın yerli imkanlarla ürettiği yerli uçağı Türkiye’nin karanlık odakları, ürettirmediler; sattırmadılar; fabrikayı kapattırdılar. 1961’de Türkiye’nin yerli mühendislerinin yapmış olduğu Devrim arabalarını Türkiye’nin karanlık odakları yaptırtmadılar, Türkiye’yi otomotivde dünyayla rekabet edebilecek bir zemine sokmadılar. 1978’de İtalyanlarla o zamanki TUSAŞ, şimdiki adı TAİ, yerli Türk uçağının yapılması için mukavele masasına oturdu. İtalyanlar geldi, bizim taraf Türkiye’nin karanlık odasından gelen bir telgraf emriyle masadan kaldırıldı. Hep bir karanlık el, Türkiye’nin gizli odaklarından da beslenerek Türkiye’nin yerli ve milli sanayisinin olmasının hep karşısına çıktı” dedi.

Üniversite, sanayi ve toplum iç içe olacak

Konuşmasına devam eden AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş: “Biz dünyanın süper ligine çıkmaya gerçekten ramak kalmış bir ülkeyiz. İşte burada gözbebeğimiz üniversitelerdir. Üniversite, sanayi, toplum... Üçü de birbiriyle iç içe olacak. Bu üçünü bir araya getireceğiz, bu perspektifle büyük ve güçlü Türkiye yolunda ilerleyeceğiz. Çok mesafe aldık, daha gidecek çok yolumuz var. Allah, yolumuza çelme takanları çıkarmasın. Güçlü bir şekilde, üniversite - millet işbirliğiyle yolumuza devam edelim. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Sosyal, kültürel ve edebi noktada daha çok gayret etmemiz gerekiyor

AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya ise, “1995 yılında kampüsün hemen karşısında bulunan viyadüğün temelini dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte attık. Bugün ise Pendik’e üniversite kampüsü kazandırıyoruz. Ben bu ilçenin çocuğuyum, bu ilçede büyüdüm. Çocuklarım, torunlarım bu ilçede. Bir üniversite kuruluyor, bence çok önemli, çok anlamlı. Türkiye’de yerel yönetimler için fiziki kalkınma tamamlanmıştır. Ama sosyal, kültürel ve edebi noktada daha çok gayret etmemiz gerekiyor. Bu üniversite de bunu başaracaktır” dedi.

Yeni kampüsün büyük başarılara imza atacağına inanıyorum

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ise konuşmasında şunları söyledi: “Halil Amca, çok güzel bir yola çıktı, ardından Hülya Hanım büyük bir gayretle, gerçekten çok büyük, başarılı bir üniversite ortaya koydu. Rektörlerimiz, öğretim üyelerimiz, öğrencilerimiz de Gedik Üniversitesi’nin bayrağını her geçen gün daha yukarılara taşıyor. Ben de çok şanslıyım. Üniversitenin temel atma töreni, belediye başkanı olduğum şu son günlerde büyük bir hatıra olarak hafızamda hep kazılı olacak. Gedik Üniversitesi’nin bundan sonra da başarısı için dua edeceğiz. Bu tesisin, üniversitenin, bu yeni kampüsün de büyük başarılara imza atacağına inanıyor, hayırlı olsun dileklerimle saygılar sunuyorum.”

Kampüs ara eleman bulma konusundaki sıkıntıya katkı yapmaya devam edecek

AK Parti Pendik Belediye Başkan Adayı Ahmet Cin de, “Bu tören esnasında Halil Bey’i (Gedik) anmamak olmaz. Pendik’imize sanayici olarak ve eğitim sektörüyle ilgili önemli hizmetleri olmuş değerli bir büyüğümüz. Ben kendisine Allah’tan rahmet diliyorum tekrar. Gedik Üniversitesi’nin yapmış olduğu bu hizmeti sanayiciler olarak da Pendikliler olarak da çok değerli bulduğumuzu ifade etmek istiyorum. Çünkü bizim yıllardan beri özlemini çektiğimiz, özellikle ara eleman bulma konusundaki sıkıntımıza da inşallah Gedik Üniversitesi’nin bundan önce olduğu gibi bundan sonra da katkı yapmaya devam edeceğine inanıyorum” diye konuştu.

Dualarla temeli atıldı

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a Hülya Gedik tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Tüm protokol mensuplarının kürsüye davet edilmesiyle toplu dua edildi. Duanın ardından Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un kürsüye getirilen butona basmasıyla İstanbul Gedik Üniversitesi yerleşkesinin temel harcı dökülmeye başlandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3