Maltepe ’de 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı İlk Ders Zili Çaldı

Maltepe’de 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında, 3 aylık yaz tatilinin ardından 70 bin civarında öğrenci ve 5 bini aşkın öğretmen eğitimin ilk gününe merhaba dedi. Sabahın erken saatinde okullarına gelen Maltepeli öğrenciler ilk günün heyecanını yaşadı. Maltepe’de bulunan Kadir Has İlkokulu da düzenlenen törenin ardından kapılarını öğrencilerine açtı.

Maltepe ’de 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı İlk Ders Zili Çaldı

Maltepe’de 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında, 3 aylık yaz tatilinin ardından 70 bin civarında öğrenci ve 5 bini aşkın öğretmen eğitimin ilk gününe merhaba dedi. Sabahın erken saatinde okullarına gelen Maltepeli öğrenciler ilk günün heyecanını yaşadı. Maltepe’de bulunan Kadir Has İlkokulu da düzenlenen törenin ardından kapılarını öğrencilerine açtı.

19 Eylül 2018 Çarşamba 16:00
Maltepe ’de 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı İlk Ders Zili Çaldı


Maltepe’de 2018-2019 eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı. Eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Kadir Has İlkokulunda tören düzenlendi. Tören’de konuşan Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı, ‘ Öğrencilerimizin akademik başarılarının yanında ahlâklı, erdemli, tarihini, coğrafyasını bilen, bir arada yaşama kültürünü edinmiş, birbirini seven, ülkesi, vatanı söz konusu olduğunda her şeyin teferruat olduğunun farkında olan insanlar olarak yetişmelerinin, bu yeni başlangıçla inşallah mümkün olmasını diliyorum’ dedi.

Kadir Has İlkokulu’ndaki törene Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı, Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Erikçi, şube müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Her türlü bağımlılıktan uzak durun

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında yeni bir başlangıç yapılmaya çalışıldığını belirten Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı, ‘2018-19 Eğitim ve Öğretim yılını hepimize ama öncelikle sevgili çocuklarımıza hayırlı uğurlu olmasını, başarılı geçmesini diliyorum. Bu sene yeni bir başlangıç yapmaya çalışıyoruz. Bu yeni başlangıcın başarıya ulaşmasını öncelikle temenni ediyorum. Bunun için hepimizin elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekiyor. Onun için bu yıl ailelerimizin, öğretmenlerimizin ve okul yöneticilerimizin iş birliği içinde olmasını canı gönülden temenni ediyorum. Öğrencilerimizin akademik başarılarının yanında ahlâklı, erdemli, tarihini, coğrafyasını bilen, bir arada yaşama kültürünü edinmiş, birbirini seven, ülkesi, vatanı söz konusu olduğunda her şeyin teferruat olduğunun farkında olan insanlar olarak yetişmelerinin, bu yeni başlangıçla inşallah mümkün olmasını diliyorum. Sevgili çocuklar her türlü bağımlılıktan uzak durun. Sizler daha ilkokuldasınız, sizin bağımlılığınız sosyal medya dediğimiz tabletler, akıllı telefonlar. Ama yine de öğretmenlerinizin ve ailelerinizin bu konudaki nasihatlerine kulak verin, derslerinize çok çalışın. Ülkemizin geleceği, sizlerin daha güzel, daha müreffeh bir ülkede yaşamanız şimdiden çalışmanıza, gayret etmenize bağlı. Eğitim-öğretim yılınızın sıkıntısız, kazasız, belasız geçmesini temenni ediyorum tekrar hepinize sevgiler, saygılar sunuyorum.’ dedi.

Donanımlı çocuklarımıza, gençlerimize ihtiyacımız var

Törende konuşan Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, ‘İnşallah nice başarı hikâyelerini buradan başlayarak hayatınızın her aşamasında devam ettireceksiniz. Ama her şey akademik başarı değildir. Çocuklarımızın zihinlerini ilimle, irfanla doldururken, davranışların ahlâk ve erdem çizgisinde devam ettirmek, kalplerinde de sevgi ve muhabbeti aşılamak zorundayız. Dünyanın bir köy haline geldiği bu ortamda her türlü küresel emperyalizm ile karşı karşıya kalan çocuklarımızı, değerlerimizi muhafaza etmek, korumak hepimizin görevidir. Teknoloji ve ilmi geliştirmek isterken diğer taraftan da bu toprakların, coğrafyanın değerleri olan milli ve manevi değerlere bağlı olarak da çocuklarımızı yetiştirmeliyiz. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi iki orduya ihtiyacımız vardır. Hele böyle topraklarda yaşıyorsanız, herkesin bu topraklarda gözü varken bir normal orduya bir de eğitim, irfan ordusuna ihtiyacımız vardır. Donanımlı çocuklarımıza, gençlerimize ihtiyacımız var. Yine aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önümüze koyduğu hedeflere muasır medeniyete ulaşabilmemiz için daha çok çalışmamız, gayret etmemiz gerekiyor. Bu topraklarda İbni Haldun’ları, Farabi’leri yeniden yetiştirmek için bizim gayret etmemiz gerekiyor. Bu toprakların korunması, muhafazası için Fatih Sultan Mehmet, Sultan Alparslan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi yeni değerler yetiştirmemiz gerekiyor. Bu topraklarda sevgiyi, muhabbeti, aşkı gönülden gönüle işleyecek Yunus Emre’leri, Mevlana’ları, Pir Sultan Abdal’ları yetiştirmemiz gerekiyor. Bu görev başta öğretmenlerimize düşüyor. Öğretmenlerimiz ki gecesini gündüzüne katıp her türlü fedakârlığı zaman ve mekân kavramını ortadan kaldırarak bugünlere gelmemizde hepimize desteği olmuştur. Yine yarının bürokratlarını, siyasetçilerini, iş adamlarını yetiştirecek ve onları çağın gerekleriyle harmanlayacak olan öğretmenlerimiz diye düşünüyorum. Bu duygu ve düşünceler ile eğitim öğretim yılının Maltepe’mize, İstanbul’umuza, Türkiye’mize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum, hepinize başarılar diliyorum.’

Çocuklar okulları kendi evleri gibi bilecekler

Çocukların okulları kendi evleri gibi benimsemeleri gerektiğini belerten İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan, ‘Maltepe’de 70 bin civarında öğrencimiz ve 5 bin civarında öğretmenimiz ile öğrencilerimiz ve siz velilerimizin hizmetinde olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Geliş gidişlerine nezaret etmek üzere hem Maltepe Belediyemizin hem de güvenlik güçlerimizin aldığı tedbirler olacak. Okullarımıza destek veren Maltepe Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum. Birçok ihtiyaçlarımız belediyelerimiz tarafından karşılandı. Öğretmenlerimizden öğrencilerimizi kucaklamalarını, Milli Eğitim Bakanımızın ifade ettiği gibi çocuklarımızın okula istekle gelmelerini temin etmelerini adeta okullarımızı kendi evleri gibi terk etmek istemeyecekleri bir mekân haline getirmelerini özellikle rica ediyorum. Öğretmenlik gerçekten değer biçilemeyen kutsal bir meslektir. Sevgili velilerimizden de öğretmenlerimize güvenmelerini, öğretmenlerimizin çocuklarımız için her türlü fedakârlığı yapacaklarını, bu gayret içerisinde olacaklarını unutmamalarını, işbirliği yapmalarını rica ediyorum. Sevgili yavrularımıza da çok çalışmalarını, başarılı olmanın temel kuralının çalışmak, olduğunu unutmamalarını ifade etmek istiyorum. Yeni eğitim-öğretim yılının hepiniz için hayırlı olmasını diliyorum. ‘ ifade etti.

Açılış töreni halk oyunları gösterisi, şiirler ve konuşmalarla sona erdikten sonra öğrenciler yeni eğitim-öğretim sezonu için sınıflara giderek ders başı yaptı.

Ders başı yapan öğrencileri sınıflarında ziyaret eden Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı, öğrenciler ile bir süre sohbet ederek onlardan başarılı olmaları için çok çalışmalarını istedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3