Lisedeyken gerçek üniversite deneyimi yaşayacaklar

Özyeğin Üniversitesi tarafından lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen ...

Lisedeyken gerçek üniversite deneyimi yaşayacaklar

Özyeğin Üniversitesi tarafından lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen ...

24 Nisan 2013 Çarşamba 09:37
Lisedeyken gerçek üniversite deneyimi yaşayacaklar

 

Lisedeyken gerçek üniversite deneyimi yaşayacaklar

Özyeğin Üniversitesi’nde Liseler İçin Yaz Okulu başlıyor

 

Özyeğin Üniversitesi tarafından lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen Yaz Okulu, bu yıl 1-14 Temmuz ve 15-28 Temmuz tarihlerinde iki farklı dönemde gerçekleştiriliyor. Son başvuru tarihinin 1 Haziran olduğu Liseler İçin Yaz Okulu öğrencilerin geleceğe ilişkin kararlarını şekillendirmelerine yardımcı olurken, öğrenirken eğlenebilecekleri, çok yönlü gelişime olanak tanıyan dopdolu bir eğitim programı sunuyor.

 

Farklı ve özgür düşünen, meraklı, araştırmacı, yaratıcı ve evrensel değerlerle donatılmış gençler yetiştirmeyi hedefleyen Özyeğin Üniversitesi’nde lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen Yaz Okulu başlıyor. Lise hazırlık, 9, 10, 11 ve 12’nci sınıf öğrencilerinin yaz dönemini en verimli şekilde değerlendirebilmeleri hedefiyle kurgulanan iki haftalık programa katılanlar, henüz lisedeyken üniversite deneyimi yaşama şansına sahip olacaklar. Kamp süresince öğrencilere üniversitede okumak isteyecekleri mesleklere yönelik derslerden, kişisel gelişim atölyelerinde hayat boyu kullanabilecekleri uygulamaları deneyimlemeye, yabancı dil bilgilerini geliştirmekten, öğretici sosyal ve sportif aktivitelere katılmaya kadar pek çok olanak sunuluyor.

 

Özyeğin Üniversitesi’nin Liseler İçin Yaz Okulu, 20 saati İngilizce, 40 saati ise seçmeli dersler ve atölye çalışmaları olmak üzere toplam 60 saatten oluşuyor. Tüm derslerin Çekmeköy Kampüsü’nde gerçekleştirildiği programa katılmaya hak kazanan öğrenciler, aynı kampüste yer alan yurtlarda konaklıyorlar. Yaz Okulu öğrencileri, Türkiye’nin ilk LEED Gold sertifikası sahibi çevreci kampüsü olan Çekmeköy Kampüsü’nün her türlü imkanından ücretsiz olarak yararlanabiliyorlar.

 

Lise öğrencilerinin http://yazokulu.ozyegin.edu.tr adresindeki online başvuru formunu doldurarak katılma şansını elde edebilecekleri Özyeğin Üniversitesi Yaz Okulu, 1-14 Temmuz ve 15-28 Temmuz 2013 tarihleri olmak üzere iki farklı dönemde gerçekleşecek. Öğrencilerin diledikleri döneme kayıt yaptırabilecekleri Yaz Okulu için son başvuru tarihi ise 1 Haziran 2013.

 

 

 

Özyeğin Üniversitesi hakkında:

Özyeğin Üniversitesi, yaşamla iç içe, yenilikçi, yaratıcı ve girişimci bir öğrenim merkezi olarak topluma hizmet vermek amacıyla Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından kuruldu. Yükselen mesleklerde derinlemesine bilgi sahibi, yabancı dile hâkim, iletişim ve bilgi teknolojileri kullanımında yetkin, uygulama becerisi olan, girişimci, çevresinde ve çalışacağı kurumlarda fark yaratacak bireyler yetiştirmeyi amaçlayan Özyeğin Üniversitesi, açtığı programlarda ve oluşturduğu akademik kadroda son derece seçici davranır. Kuruluşundan itibaren ilk üç yılda, Özyeğin Üniversitesi öğretim üyelerinin yüzde 60’ı dünyada ilk 100, yüzde 85’i ise dünyada ilk 200’de yer alan üniversitelerden gelerek Özyeğin Üniversitesi’ne katılmıştır. Lisans eğitiminde olduğu kadar, araştırma ve lisansüstü çalışmalarda da mükemmelliğe erişmeye büyük önem veren Özyeğin Üniversitesi, 5 fakülte ve 2 yüksekokul çatısı altında, toplam 18 lisans programıyla eğitim vermekte; Altunizade ve Çekmeköy’de bulunan iki ayrı kampüste toplam 136 bin metrekare alanda öğrencilerini hayata hazırlamaktadır.

 

Son Güncelleme: 24.04.2013 09:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3