KPSS başvuruları başladı

ÖSYM'nin gerçekleştireceği 2014 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)....

KPSS başvuruları başladı

ÖSYM'nin gerçekleştireceği 2014 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)....

05 Mayıs 2014 Pazartesi 15:26
KPSS başvuruları başladı

ÖSYM'nin gerçekleştireceği 2014 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) başvuruları başladı. KPSS’ye Lisans mezunu ve bu yıl mezun olacak adaylar başvurabilecek.

2014 KPPS’YE GİRECEK ADAYLARIN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER
Başvurular 5-14 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Sınav 5-6 Temmuzda tarihlerinde 4 oturumda yapılacak. Lisans KPSS’ye girecek tüm adaylar sınavın cumartesi sabah oturumuna katılması zorunlu olacak.

SINAV ÜCRETİ
Her oturum için sınav ücreti 40’ar lira olarak T.C. Ziraat Bankası şubelerinden ve T.C. Ziraat Bankası para yatırma ATM’lerinden yatırılabilecek.

SINAV 4 OTURUMDA YAPILACAK
KPSS; Cumartesi sabah, cumartesi öğleden sonra, pazar sabah ve pazar öğleden sonra uygulanacaktır. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT), MEB öğretmen atamalarına katılacak öğretmen adayları için alanlarına bağlı olarak 20 Temmuz 2014 tarihinde yapılacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT), 18 Ekim 2014 tarihinde yapılacaktır.

BAŞVURU İŞLEMLERİ
Sınava girmek isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.
Başvurular elektronik ortamda alınacaktır. Başvuru Merkezlerinin adresleri başvuru tarihlerinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinde yer alacaktır. Başvurudan önce adayların sınav ücretini yatırmaları gerekmektedir.

Son Güncelleme: 05.05.2014 15:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3