İşdünyasının aradığı eğitim Okan Üniversitesi'nde

İş garantili meslek yüksek okullarında geleceğin işadamlarını yetiştiren...

İşdünyasının aradığı eğitim Okan Üniversitesi'nde

İş garantili meslek yüksek okullarında geleceğin işadamlarını yetiştiren...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
İşdünyasının aradığı eğitim Okan Üniversitesi'nde

İş garantili meslek yüksek okullarında geleceğin işadamlarını yetiştiren Okan Üniversitesi, işdünyası temsilcilerinden oluşturduğu danışma kurulu ile yepyeni bir uygulamaya imza atıyor.

 

İş dünyasının önde gelen isimlerinden Bekir Okan Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndaki Okan Holding'e ait Okan Üniversitesi, dünya markası olma yolunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Aynı zamanda bir vakıf üniversitesi de olan Okan Üniversitesi, 10 yılık tecrübesiyle kurduğu meslek yüksek okullarını iş yaşamıyla buluşturuyor. Gazetemiz Flashaber Yazı İşleri Müdürü Kenan Baylam, Okan Üniversitesi'ndeki bu önemli farkın ayrıntılarını Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Üniversite Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ali Kahriman'la konuştu.


""

İŞDÜNYASIYLA İÇİÇE KAMPUSLAR

İstanbul'da 4 ayrı yerde kampusu bulunan üniversitenin Tuzla'daki rektörlük ana kampusunun dışında Maltepe, Mecidiyeköy ve Kadıköy Hasanpaşa'daki kampusları, ‘İş yaşamına en yakın üniversite' sloganı ile meslek yüksekokulu öğrencilerini iş dünyasının temsilcileri ile buluşturup iş sahibi yapıyor. Gazetemiz Flashaber aracılığı ile kamuoyuna yeniliğe ilişkin önemli mesajlar veren Prof. Dr. Ali Kahriman, ömür boyu yenilenmesi şart olan eğitimin, mesleki şartlara uygun olarak sürekli güncellenmesi gerektiğini ifade etti.


""

GÜNCELLENEN TEKNOLOJİ VE BİLGİ VERİMİ ARTTIRIR

Ülkenin en önemli sorununun hiç şüphesiz işsizlik olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ali Kahriman, memlekette bir yığın üniversite olmasına rağmen buralardan mezun olan eğitimli gençlerin işsiz kalmasına dikkat çekti. “Bilgi ve teknoloji sürekli gelişiyor” diyen Kahriman, “Tüketim ekonomisine bağlı endrüstriyel değişim, konforu sağlamaya yönelik. Yaşam boyu sürmesi gereken eğitim sürekli yenilenmeliki kişi bu değişime ayak uydurabilsin ve işine sahip çıkabilsin. Bilgi her zaman güncellenmelidir” dedi.

 

İSTİHDAMLA EĞİTİM ARASINDA ÇELİŞKİ OLMAMALI

Türkiye'de istihdamla eğitim arasında çelişki olduğunu, devletin bu çelişkiyi gidermek için çeşitli çalışmalar yaptığını ancak bunun yetersiz olduğunu kaydeden Prof. Dr. Kahriman, “Hızla sanayileşen ve gelişen bir ülkeyi demokrasiye ayak uydurmaya çalışıyoruz. Ama ne yazık ki demokrasiye uygun birey sayısı yetersiz. Mesleki açıdan eğitim yoksunu, ilgisiz bir toplum olmuşuz. Bu da lümpenleşmeyi beraberinde getirmiş” dedi.

 

""


Danışma kurulları ve iş garantili mesleki bölümler

 

Okan Üniversitesi olarak; eğitim ve üretimin iç içe yapılması halinde daha iyi verim alınabileceğinden hareketle tüm bu sorunlara çareler üretmeye çalıştığını dile getiren Prof. Dr. Kahriman, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “İstanbul ve Kocaeli Türk sanayisinin merkezi. Biz de üniversite olarak mesleki eğitimle bu iş dünyasını buluşturmaya karar verdik ve iş dünyasına yakın bir eğitim sistemi geliştirerek; sektör temsilcilerinden oluşan bir danışma kurulu oluşturduk. Bu danışma kurulumuzda; belediye başkanlarından sanayi yöneticilerine, sanatçılardan gazetecilere kadar bölgenin önde gelen isimleri yer alıyor.


""

 

İş garantili meslek yüksek okullarımızda, Adalet, Aşçılık, Bankacılık ve Sigortacılık, Bilgisayar Programcılığı, Çağrı Merkezi Hizmetleri, Çocuk Gelişimi, Deniz ve Liman İşletmeciliği, Dış Ticaret, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, Grafik Tasarımı, Harita ve Kadastro, İnşaat Teknolojisi, İşletme Yönetimi, Lojistik, Sağlık Kurumları İşletmeciğiliği, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Radyo ve Televizyon Programcılığı, Yapı Denetimi ve Yerel öynetimler gibi iş dünyasının ihtiyaç duyduğu pek çok bölüm kurduk.


""

Uluslararası ortak programlar çerçevesinde eğitim veren meslek yüksek okullarımızda öğrenci, tüm dünyada geçerli sayılan ikinci bir diploma alıyor ve dikey geçiş yapabiliyor. Yani 2 yıllık bir meslek yüksek okulunda okuyan öğrencimiz isterse 4 yıllık bölüme geçiş yapabiliyor. Ayrıca yine üniversitemiz bünyesinde kariyer merkezleri oluşturarak; öğrencilerin bu bölümler arasında yönlenmesine yardımcı olmaya çalışıyoruz.”

 

""

Okan Üniversitesi'nde

eğitim almak zor değil

 

Okan Üniversitesi'nin diğer tüm branşlarda olduğu gibi meslek yüksek okullarında da yoğun bir ilgi yaşandığına dikkat çeken Prof. Dr. Ali Kahriman, “Vatandaşımız, çocuğuna özel bir eğitim aldırmayı planladığı zaman elbette önce bütçesini düşünüyor. Okan Üniversitesi, bu noktada da bir çok yenilikler sunuyor. Örneğin bizim üniversite öğrencilerinin %10'u mecburi olmak üzere % 20'si burslu eğitim alıyor. Bu oran oldukça yüksek bir rakam” dedi. Önümüzdeki Ekim ayında ek kontenjanlar açılacağını da müjdeleyen Prof. Dr. Kahriman, “Verimli bir gelecek için verimli bir eğitimi seçin” dedi.

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72