İGDAŞ, projeleriyle 85 bin öğrenciye ulaştı

İGDAŞ, “Güvenli Doğalgaz Eğitimi” projesi ile 85 bin öğrenciye ulaştı...

İGDAŞ, projeleriyle 85 bin öğrenciye ulaştı

İGDAŞ, “Güvenli Doğalgaz Eğitimi” projesi ile 85 bin öğrenciye ulaştı...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
İGDAŞ, projeleriyle  85 bin öğrenciye ulaştı

 

İGDAŞ, “Güvenli Doğalgaz Eğitimi” projesi ile

85 bin öğrenciye ulaştı

 

İGDAŞ'ın başlattığı, “İlköğretim Okullarında Güvenli Doğalgaz Eğitimi” projesinin dördüncü dönem eğitimleri sona erdi. Doğalgazın güvenli kullanımı konusunda 6,7 ve 8'inci sınıfta eğitim gören ilköğretim öğrencilerini bilinçlendirmek amacıyla yola çıkan İGDAŞ, dördüncü dönemde 5. sınıf öğrencilerini de projeye dâhil etti. Bugüne kadar 50 bin öğrenciye ulaşan İGDAŞ, eğitimlerin dördüncü döneminde 35 bin 503 öğrenciyi daha güvenli doğalgaz kullanımı konusunda bilinçlendirdi. Proje kapsamında toplam 85 bin 503 öğrenciye ulaşıldı.

 

İstanbul'un havasını temizlemek amacıyla 25 yıl önce kurulan İGDAŞ, ilköğretim okulu öğrencilerini doğalgazın güvenli ve doğru kullanımı konusunda bilinçlendirmek için Mayıs 2010'da “İlköğretim Okullarında Güvenli Doğalgaz Eğitimi” projesini başlattı. Proje kapsamında gerçekleştirilen eğitimlerde, doğalgazın doğru ve güvenli kullanımıyla ilgili bilgiler verildi. Eğitimlerin sonunda öğrencilere adım adım güvenlik eğitimini içeren bir animasyon filmi izletildi. Projenin dördüncü döneminde 30 bin öğrenciye ulaşmayı hedefleyen İGDAŞ, bu hedefin de üstüne çıkarak 5,6,7 ve 8'inci sınıfta okuyan 35 bin 503 ilköğretim öğrencisine ulaştı.

 

İGDAŞ olarak başlattıkları eğitimler ile doğalgaz hakkında bilinçli bir gelecek yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan, “Heyecanla başladığımız doğalgaz güvenliği eğitimlerinin ilk üç döneminde ilköğretim 6,7 ve 8'inci sınıfta eğitim gören 50 bin öğrenciye ulaştık. Projemizin dördüncü döneminde aldığımız talepler doğrultusunda ilköğretim 5. Sınıf öğrencilerini de projeye dâhil ettik ve 30 bin öğrenciye ulaşmayı hedefledik. Hedeflediğimiz sayıyı aşarak bu dönem 35 bin 503 öğrenciye ulaştık. Dört dönemde toplam 85 bin 503 öğrenciye ulaşmış olduk. Amacımız doğalgaz konusunda bilinçli bir nesil oluşturmak. 2011 yılında dördüncü dönemini tamamladığımız “İlköğretim Okullarında Güvenli Doğalgaz Eğitimi” projesine önümüzdeki dönemde devam ederek 100 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

 

İGDAŞ, projenin dört dönem uygulamasıyla İstanbul'un 14 ilçesinde, 179 okulda doğalgazın güvenli kullanımı konusunda eğitim verdi. Projenin dördüncü döneminde Ümraniye, Ataşehir, Başakşehir, Bağcılar semtlerindeki 47 okula ulaşıldı.

 

Doğalgaz İstanbul'un havasını 84 kat temizledi

 

İGDAŞ'ın doğaya ve çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek amacıyla hazırladığı eğitimin içeriğinde; doğalgaz oluşumu, İstanbul'da doğalgaz kullanımından önce yaşanan bunaltıcı hava kirliliği, doğalgaz kullanımından sonra dünyada havası en temiz metropollerden birine dönüştüğüyle ilgili bilgiler verildi. Eğitimlerde; İstanbul'da 1994-95 yıllarında kış aylarında kükürtdioksit oranı ortalama 250 mikrogram iken İGDAŞ'ın çalışmaları ve doğalgaz kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte bu oranın 7 mikrograma düşürüldüğü anlatıldı. (Dünya Sağlık Örgütü'nün belirlediği üst değer 125 mikrogram/m3) Doğalgazın çevre dostu bir yakıt türü olmasının yanı sıra sağladığı yüksek konfor nedeniyle diğer yakıt türlerine oranla yaşam kalitesini en çok yükselten insan dostu bir yakıt olduğu vurgulandı.

 

Doğalgazın güvenli kullanımı konusunu içeren bir animasyon filminin de yer aldığı eğitimlerde doğalgazla ilgili doğru bilinen yanlışlar hakkında bilgilerle birlikte, öğrencilere doğalgazın doğru ve güvenli kullanımıyla ilgili bilgilendirici materyaller dağıtıldı.

 

İstanbul'un Bahçelievler, Zeytinburnu, Üsküdar, Kartal, Beşiktaş, Şişli, Maltepe, Kadıköy, Eyüp, Kâğıthane, Üsküdar, Ümraniye, Ataşehir, Başakşehir, Bağcılar semtlerindeki ilköğretim okullarında eğitim verildi.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72