Çekmeköy Belediyesi’nin Eğitim Yatırımları Devam Ediyor

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenecek 89 proje arasına giren Çekmeköy Belediyesi Porejesi “Çekmeköy Bilişim ve Yaratıcılık Atölyeleri / BİLYA” tanıtım toplantısı Adnan Menderes Gençlik ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Çekmeköy Belediyesi’nin Eğitim Yatırımları Devam Ediyor

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenecek 89 proje arasına giren Çekmeköy Belediyesi Porejesi “Çekmeköy Bilişim ve Yaratıcılık Atölyeleri / BİLYA” tanıtım toplantısı Adnan Menderes Gençlik ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

20 Mayıs 2019 Pazartesi 10:39
Çekmeköy Belediyesi’nin Eğitim Yatırımları Devam Ediyor

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) Yönetim Kurulu tarafından 2018 yılı Mali Destek Programları kapsamında İSTKA’ya yapılan proje başvurularından 89 adedi başarılı bulundu ve bu projelerin desteklenmesi kararlaştırıldı. Desteklenmesine karar verilen projelerden biri de çocuklar ve gençler mali destek programı kapsamında Çekmeköy Belediyesince hazırlanan “Çekmeköy Bilişim ve Yaratıcılık Atölyeleri / BİLYA” isimli proje oldu. BİLYA Projesinin Tanıtım Toplantısı Adnan Menderes Gençlik ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Tanıtım Toplantısına Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, Sağlık Bilimleri Üniversitesi adına – Sancaktepe Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Nurettin Yiyit, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programda katılımcıları selamlayan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz “ Eğitim vadisi Çekmeköy’de yatırımlarımız devam ediyor. Bu proje ile gençlerimiz; öğrenen, düşünen, sorgulayan, üreten ve kendini gerçekleştiren bireyler olarak toplumda yerlerini almış olacak ve ülkemizin rekabet gücünün artırılmasına daha fazla katkı sunacaklar. Hedeflerine ulaşan ve birçok gencimize fayda sağlayacak alanında öncü bir projeye imzamızı attığımızı düşünüyorum. Projemize destek veren İstanbul Kalkınma ajansına, projede emeği geçen mesai arkadaşlarıma emekleri için teşekkür ediyorum,” dedi.

Çekmeköy Bilişim ve Yaratıcılık Atölyeleri / BİLYA Projesinin amacı nedir?

2014-2023 İstanbul Bölge Planı’nın hedeflediği küresel ekonomide söz sahibi, yüksek katma değer üreten, yenilikçi ve yaratıcı İstanbul ekonomisi buna uygun yetkinlik ve kabiliyetlere sahip, farkındalığı ve özgüveni yüksek çocuklar ve gençlerin yetiştirilmesidir. Bu doğrultuda Çekmeköy ilçesinde 10-17 (ortaokul-lise öğrencileri) yaş grubundaki çocukların bilimsel ve teknolojik eğitim ve uygulama hizmetlerine erişimleri artırılarak, yenilikçilik ve yaratıcılık yeteneklerinin geliştirilmesi sağlamaktır. Projeyle; çocukların, gerçekleştirilecek eğitim ve uygulama çalışmaları aracılığıyla yeteneklerini keşfetme, üretici düşünme, hayal gücünü kullanma, bilimsel düşünme ve problem çözme, kolektif çalışma becerilerinin geliştirilmesine katkı sağlamak, böylelikle öne çıkan başarılı çocuklar için ileri seviyede proje geliştirme, girişimde bulunma ve akredite yarışmalarına katılım fırsatları oluşturularak kariyer gelişimlerini desteklemektir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3