”Bu tartışmaları mantıklı bulmuyorum”

Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili haberimizin ikinci bölümünde; görüşlerine...

”Bu tartışmaları mantıklı bulmuyorum”

Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili haberimizin ikinci bölümünde; görüşlerine...

25 Nisan 2013 Perşembe 13:19
”Bu tartışmaları mantıklı bulmuyorum”

Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili haberimizin ikinci bölümünde; görüşlerine başvurduğumuz bir diğer isim, Ümraniye Sınav Dergisi Dershanesi Müdürü  Gürkan Taşkın'dı. Görüntü vermeye yanaşmayan Taşkın, dershaneler ile ilgili şunları söyledi: ''Dershaneler, Milli Eğitim’in devlet liselerinde veremediği dersleri veriyor ve tamamlayıcı bir nitelik taşıyor. Eğitim sistemindeki çarpıklık nedeniyle dershaneler öğrencileri sınava devlet okullarına göre daha başarılı hazırlıyor…

“Devlet, öğrencileri sınava hazırlayamıyor”

Mevcut eğitim sisteminin, takviye almadan üniversitelere girişi zorlaştırdığını  söyleyen Taşkın, konuşmasının devamında,”Sınavlarda 'Sıfır' çeken öğrenci sayısına bakıldığında devlet liselerinin öğrencileri sınava hazırlayamadığı net bir biçimde görünüyor…

Dershaneler maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için bir sığınak…

Dershaneler kapatılarak özel okula geçilmesi talep ediliyor. Fakat dershanelerin fiziki şartları bunun için elverişsiz. Özel okul olacak dershane sayısı yok denebilecek kadar az. Dershaneleri özel okula dönüştürme isteği irrasyonel (Mantıksız) bir istek. Üstelik dershaneye öğrenci gönderen bir veli, özel okul yükünün altından kalkamaz. Özel okullara bu öğrencilerin girmesi çok zor”.

“Dershanelerin kapatılacağına inanmıyorum”

Taşkın son olarak velilerin kafa karışıklığına dikkat çekerken şu iddiaları da beraberinde sıralayarak; “Veliler ne yapacaklarını şaşırmış durumda. Hal böyleyken veliler önümüzdeki dönem için çocuklarını kayıt ettirdikten sonra dershanelerin kapatılması durumunda neler olabileceğini soruyor…

Çocuklarının alt yapısının eksik olduğunu bilen veli, 'Çocuklarımı özel okula gönderemezsem ne olacak?' diye kara kara düşünüyor…

Dershanelerin kapatılacağına inanmıyorum. Konunun neden gündeme taşındığını gerçek manada merak ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

""

“Dershaneler kapatılırsa devlet illegal oluşumlarla karşı karşıya kalır”

Ümraniye Final Dergisi Dershanesi Müdürü Süleyman Demirel ise kapatılma olayıyla ilgili olarak, dershanelerin eğitim politikalarındaki çatlağın bir neticesi olduğunu söylerken, velilerin tam bir kaos yaşadığını öne sürüyor. Demirel yaptığı açıklamada; “Okullardaki eğitim- öğretim kalitesi yükselmedikçe dershanelerin ortadan kalkması mümkün değil. Buna rağmen dershaneler kapatılırsa illegal oluşumlar baş gösterir. Devlet dershanelerden temin ettiği vergileri de alamaz hale gelir” dedi. 

“Başbakan gerçekleri gördü”

 

Demirel açıklamasının devamında; “Ayrıca dershaneler fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırıyor, parası olan evine özel ders aldıracak. Peki parası olmayan ne yapacak?” diye sordu ve “186 üniversiteden % 30'unun kontenjanları boş kalıyor. Bunun üniversitenin fiziki yapısıyla bir ilgisi yok. İnsanlar hedefledikleri mesleği seçmek için arayış içindeler. Sayın Başbakanımız gerçekleri gördüğü için elindeki dosyaları inceleyip duruyor. Başlangıçta kendisine eksik ya da yanlış bilgi sunulmuş olabilir. Dershanelerin ülkeye katkısı yadsınamaz. 

 

“5 farklı bakanlıkça teftiş ediliyoruz”

 

Tam 5 ayrı bakanlık tarafından teftiş ediliyoruz. Hem vergilerimizi veriyoruz hem de insanımıza istihdam sağlıyoruz. Dershaneler kapatıldığında illegal oluşumlar baş gösterir. Devlet, dershanelerden temin ettiği vergileri de alamaz hale gelir. Uzun zamandır veliler bizleri sık sık ziyaret edip ‘Dershaneler kapanmayacak değil mi’ diye soruyor. Önceden dershanelerin kapatılması durumunda harcamalarının azalacağını düşünen veliler özel okul gerçeğini gördükleri günden beri oldukça telaşlı. Ekonomiye katkısı olacağını düşünenler şimdi ise ekonomiye darbe vuracak diyor.

Örneğin, önümüzdeki ders yılı kayıtları başlamasına rağmen talep, istediğimiz düzeyde değil. 

 

""

Son Güncelleme: 25.04.2013 13:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72