Başarılı lise öğrencileri için büyük fırsat

Üç yıldan beri Pendik Belediyesi ile kardeş şehir Kispest Belediyesi arasında...

Başarılı lise öğrencileri için büyük fırsat

Üç yıldan beri Pendik Belediyesi ile kardeş şehir Kispest Belediyesi arasında...

16 Temmuz 2013 Salı 12:01
Başarılı lise öğrencileri için büyük fırsat

Üç yıldan beri Pendik Belediyesi ile kardeş şehir Kispest Belediyesi arasında düzenlenen Öğrenci Değişim Programı ile Macaristan’a gönderilen 60 lise birincisi ile aileleri, deneyimlerini paylaşmak için bir araya geldiler. Başarılı öğrenciler, programın  farklı kültürleri tanımak için gençlere büyük fırsat sunduğunu belirttiler.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenerek program dahilinde üç yıldan beri  Macaristan’a gönderilen öğrenciler ve aileleri tanışmak ve deneyimleri paylaşmak amacıyla buluştu.  Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ve Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş’ın katılımıyla düzenlenen  ve yaklaşık 150 kişinin katıldığı organizasyonda son üç yılın değişim programına katılan öğrenciler tek tek söz alarak deneyimlerini paylaştılar. Gençler, programın hayatlarına çok şey kattığını ve kendilerine bu şansı sunan belediyenin hizmetlerine gönüllü katılabileceklerini belirttiler.

 Program boyunca düzenlenen turnuvalarda birincilik alan gençlere sertifikalarını veren Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin öğrencileri çeşitli spor turnuvalarında ülkemizi başarıyla temsil ettikleri ve düzenledikleri Türk gecesiyle kültürümüzü Macarlara ve değişim programına katılan Polonya, Hırvat ve Bulgarlara tanıttıkları için tebrik etti.

""

 

Programdan  60 öğrenci faydalandı

 

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’in 19.ilçesi Kispest Belediyesi ile ortak projeler yürüten Pendik Belediyesi, kardeş şehir öğrenci değişim programı çerçevesinde her iki ülkenin gençlerini kaynaştırma fırsatı sunuyor. Son üç yılda toplam  62 kişilik Macar öğrenci ve öğretmen grubunu ağırlayan Pendik Belediyesi, buna karşılık 60 başarılı Türk öğrenciyi Budapeşte’ye götürdü. Öğrenciler burada Macar öğrencilerin yanı sıra Polonya, Bulgaristan, Sırbistan ve Hırvatistan gibi ülkelerden gelen öğrencilerle tanışarak birçok aktiviteye katıldı, kültür ve bilgi paylaşımında bulundu.  

Son Güncelleme: 16.07.2013 12:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72