Bakan Dinçer özür diledi

Bakan Dinçer özür diledi

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Bakan Dinçer özür diledi
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Önceki bakanımızın söz erdiği 55 bin öğretmen alacağız sözünü yerine getiremediğimiz için tüm öğretmen adaylardan özür diliyorum" dedi.

 

Bakan Dinçer 2011-2012 eğitim-öğretim yılının zilini yeni faaliyete geçecek olan Haymana Yenice Dilaver Temizhan Çok Programlı Lisesi'nde çaldı. Hayırsever Dilaver Temizan tarafından yaptırılan okulun açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Ankara Valisi Aladdin Yüksel, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, milletvekilleri, çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan Dinçer, "Yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Bakan Dinçer, 2011-2012 eğitim öğretim yılında ilköğretimde 15 milyon 543 bin 471 öğrencinin öğrenim göreceğini ifade etti. Eğitimde öğretmenin rolüne büyük önem atfettiğini belirten Dinçer, "Ülkemizin, bilimsel teknolojik, ekonomik alanda olduğu kadar insani değerler bağlamında da gelişmesini sağlayacak en önemli unsur eğitimdir. İşte böylesine stratejik öneme haiz bir alanda çalışıyor olmanız sizlere büyük sorumluluklar yüklemektedir. Siz güçlü olduğunuz sürece eğitim öğretim güçlenecek, siz kendinizi geliştirdiğiniz ölçüde öğrencilerimizin önünde yeni ufuklar açılacaktır. Sizlerin rehberliğinde öğrenciler kendi yolunu bulacaktır" diye konuştu.

Dinçer, öğretmenlerin kendilerini geliştirebilmesi için lisansüstü eğitime önem vermesi ve zümre toplantılarına katılarak meslektaşlarınla deneyimlerinin paylaşılması gerektiğini vurguladı. "İyi işleyen eğitim sisteminin anahtarı öğretmenlerimizdir" diyen Dinçer, "özür dilerim", "haklısınız", "teşekkür ederim" gibi çok basit ama sonuçları bakımından etkili olan tutumları öğretmenlerin kendisinin uygulamasını ve öğrencilere de kazandırmasını istedi.

Okul yöneticilerine de önemli görevlerin düştüğünün altını çizen Dinçer, "Bir okulun topyekün başarısı öğrencinin, öğretmenin ve ailelerin okul yönetimine katılmaları oranında artmıştır. Herkesi yönetim sürecine dahil edelim. Okulları mahalle halkına açalım, ortak yaşam yerleri haline getirelim" dedi.

Son olarak öğrencilerin ne yapması gerektiğine değinen Dinçer, "Sevgili çocuklar hayata iyi bir şekilde hazırlanmanız, sağlıklı, mutlu, başarılı hayat sürmeniz, özgüveni yüksek, özgür düşünceli bu bireyler olarak yetişebilmek için aile kadar önemli olan bir kurum varsa o da okuldur. Okulların sahibi sizlersiniz. Buralar sizleri hayata hazırlayacak. Aileleriniz sizi okutmak için uğraşıyor, onların desteğiyle sürekli değişim halinde olan bilgileri kendinizi geliştirerek edinin" dedi.

"ÖĞRETMEN ADAYLARINDAN ÖZÜR DİLERİM"

Eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubuk'nun 55 bin öğretmen alacağız sözüne değinen Dinçer, "Önceki bakanımızın 55 bin öğretmen alacağız sözünü yerine getiremediğimiz için tüm öğretmen adaylarından özür diliyorum. Bu sözü yerine getirebilmek için çok çaba sarf ettik ancak hükümetimizin tahsis edebildiği kaynaklarla azami kadro ancak bu kadar olabildi. Bizi affedin" dedi.

Açılış töreninde okulu yaptıran hayırsever Dilaver Temizhan da vardı. Vali Yüksel, Temizhan'ı yaptırdığı okul için alnından öptü. Konuşmaların ardından Bakan Dinçer, Vali Yüksel, hayırsever Temizhan ve milletvekilleri kurdeleyi kesti. Dinçer ardından sınıfın birine girerek öğrencilere Demokrasinin ne anlama geldiğini anlattı.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72