Bakan açıkladı! Okul servislerine yeni düzenleme geliyor!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, çok tartışılan okul servisleri konusunda açıklama yaptı.

Bakan açıkladı! Okul servislerine yeni düzenleme geliyor!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, çok tartışılan okul servisleri konusunda açıklama yaptı.

13 Ekim 2017 Cuma 14:00
Bakan açıkladı! Okul servislerine yeni düzenleme geliyor!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, okul servislerinde alınacak güvenlik önlemlerine ilişkin açıklama yaptı. Yılmaz, okul servis sürücüleri eğitimi ve okul taşıtları rehber personel eğitimi kurs programlarını başlattıklarını dile getirerek, “8 bin 500 kişi, kursiyer eğitimi aldı, 7 bine yakın kişi sertifika aldı. Bildiğiniz gibi Büyükşehir Belediye Kanunu uyarınca okul servisleri dahil her türlü servislerle ilgili düzenleme yetkisi belediyelere bırakıldığından yeni yönetmeliğin İçişleri Bakanlığınca çıkarılması kararlaştırıldı. Yeni taslağa göre servis araçlarının teknik niteliğini Ulaştırma Bakanlığı, güvenlik ve denetim işlerini İçişleri Bakanlığı, araçlarda bulunacak personel eğitim ve servislere ilişkin hizmet satın alma işlemleri ise Milli Eğitim Bakanlığı’nca olacak.

Şoför ve rehber personele sertifika alma zorunluluğu getirildi. Eğer taşımacılar ve taşıma personeli bazı suçlardan dolayı haklarında kovuşturma başlamışsa, dava neticelenmesi beklenmeden dahi bu faaliyette yer almayacak. Yine engellilerin okul servislerine ulaşmasına yönelik de düzenleme getiriliyor. Güvenli kler arttırılıyor. Üç noktalı emniyet kemeri, güvenlik kamerası, sensörlü koltuklar ve araç takip sistemleri olacak. İnşallah önümüzdeki dönemde evlatlarımıza daha iyi hizmet sunmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“AYLIK RAPORLAR İSTEYİN”

Eğitim yaptırımlarının takibini istediğini ifade eden Yılmaz, “Ben hemen il müdürlerime, il müdür yardımcılarıma söylüyorum ama sizlerden de istirham ediyorum aylık raporlar isteyin. Mutlaka velileri arasınlar, velilere okul ile bir sıkıntınız var mı, servisle, öğretmenle, yöneticilerle ilgili bir sıkıntınız var mı diye sorun. Bu çalışmalar size aktarılsın. Bunun içeride düzeltileceğine inanıyorum. Eğer olmasa da bize iletilirse çok daha iyi bir netice alırız” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72