Ataşehirli öğretmenler değişim için YETGEDER'de

Özel Yetenekleri Keşfetme ve Geliştirme Derneği (YETGEDER), 'Öğretmen...

Ataşehirli öğretmenler değişim için YETGEDER'de

Özel Yetenekleri Keşfetme ve Geliştirme Derneği (YETGEDER), 'Öğretmen...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Ataşehirli öğretmenler değişim için YETGEDER'de

Özel Yetenekleri Keşfetme ve Geliştirme Derneği (YETGEDER), 'Öğretmen Değiştirir' adlı sosyal sorumluluk projesini başlattı. "Derslerde Yaratıcı Drama Örnekleri ve Uygulamaları" konulu proje 30 Mart 2012 de başlayıp 22 Haziran 2012 ye kadar devam edecek. Dernek 4 yıl önce çocuklarda var olan yeteneklerin keşfedilmesi ve geliştirilmesi için yola çıktı. Üstün yetenekli öğrencilere eğitim veren eğitimciler tarafından kuruldu. Resmi okullarda öğrenciler, öğretmenler ve anne-babalardan oluşan 1600 kişiye eğitimler vererek hizmette bulundu.

 

Geçtiğimiz yıl Marmara Üniversitesi TOG ile işbirliği yaparak 11 kişilik uzman kadrosu ile "Beyazı Renklerine Ayırıyorum" adlı projeyi gerçekleştirdi. Eğitimler 4 yıldır alanında deneyimli öğretmenlerin özverisi ile ücretsiz olarak verildi. Gerek, 'Beyazı renklerine ayırıyorum' gerekse 'Öğretmen değiştirir' projesinin sürdürülebilirliği ve yaygınlaştırılması için özel kuruluşların ilgisine ve maddi katkılarına ihtiyaç duyulmakta.

 

Dernek Başkanı Ayşen Ertürkler, "Türkiye'nin geleceğine gönül verdik. Bunun için öğretmenlerle el ele vererek  öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimine katkıda bulunmak istiyoruz. Çünkü günümüzde öğretmen tanımı öğrenciye bilgi veren kişi olmaktan çok öğrencinin  doğru bilgiye ulaşmasını sağlayan öğrenme liderliğidir. Proje kapsamında bir hizmetiçi eğitim semineri planladık. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde çalışma başlattık. Ataşehir ilçesinde, resmi ilköğretim okullarında görev yapan öğretmen ve yöneticilerine duyurular yapıldı.1. ve 2. kademede görev yapan öğretmenlerden yoğun ilgi ve isteğin olması bizi sevindirdi. Katılımcıların ve eğitimcilerin gönüllülük esasına dayalı olarak yapılan 'eğiticinin eğitimi' uygulamalarının çocuklarımız için bir ışık olmasını diliyorum'' diye konuştu.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72