Alternatif yeni bir sistem sunuluyor!

Dershaneleri kapatan ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın merkez ve taşra...

Alternatif yeni bir sistem sunuluyor!

Dershaneleri kapatan ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın merkez ve taşra...

13 Haziran 2014 Cuma 13:50
Alternatif yeni bir sistem sunuluyor!

Dershanelere alternatif yeni bir sistem sunuluyor!

Dershaneleri kapatan ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın merkez ve taşra teşkilatında on binlerce yöneticinin görevlerine son veren düzenleme, Meclis'ten geçti.

Düzenlemeye göre dershaneler 1 Eylül 2015 tarihinde kapanacak. Dershanelere özel okul veya açık liseye dönüşebilmesi için 4 yıl süre tanınacak. Bir diğer nokta ise eğitim danışmanlık merkezlerine dönüşmeleri beklenecek.

Dershanelere alternatif sistem: Turbo IQ Gelişim Akademisi!
Merkezi  Kadıköy’de bulunan Turbo IQ Gelişim Akademisi, teknoloji ve oyunu eğitim ile birleştiriyor ve eğitim vermeye devam etmek isteyen dershanelere liderlik ediyor! Eğitim ve danışmanlıkla ilişkili eğitim, gelişim hizmetleri sağlayan TurboIQ Gelişim Akademisi, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen bilişim ve eğitim sağlayıcıları ile kurduğu ortaklıklarla dershanelere dönüşüm noktasında en iyi hizmeti sunuyor.

Eğitim sektöründe atılan bu yenilikçi adımlar 21. yüzyılın eğitim modellerini oluşturuyor!
TurboIQ Gelişim Akademisi Eğitim Koordinatörü ve Türkiye Hızlı Okuma Şampiyonu Cahit Şimşek, eğitim sisteminin yöneldiği bu yeni adımların önemini vurgularken; "Yıllardır var olan eğitim sistemi artık kendini tekrarlayan bir döngü haline geldi. Çocuklar ise bu döngünün içerisinde sıkışıp kaldılar. Bir birey olarak kendilerini ortaya koymalarını sağlayacak, hem yaşlarının gereklerini yerine getirecek hem de iyi bir eğitim almalarını sağlayacak yepyeni bir bakış açısına ihtiyaçları vardı. Tüm bunları göz önünde bulundurarak, çocuk olduklarını unutturmadan, oyunla, düşünmeyi ve öğrenmeyi öğretmeyi hedefleyen bir sistem oluşturduk. Biz eğitimde bu adımları atarken, bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirebilecek olan kurumlar ise dershanelerdir. Yıllardır bu sektörün içerisinde bulunan dershaneler, ortaya çıkardığımız bu yeni sistemi deneyimleriyle birleştirerek kendilerini yenileyebilirler" diyerek düşüncelerini belirtti. Cahit Şimşek yeni eğitim modellerinin İstanbul ve diğer illerdeki eğitim kurumlarında hızla yayılacağını belirtti. TurboIQ Gelişim Akademisi’nin teknolojiyi eğitimle birleştirdiğini ve eğlenerek öğrenmeyi eğitimin merkezine koyduğunu böylece herkese hitap eden bir hizmet oluşturduklarını da sözlerine ekledi.
Eğitimlerinin içeriklerinin sadece robot eğitimlerinden oluşmadığını belirten Cahit Şimşek  “Yaşayarak öğrenme çok geniş bir konsepte sahip. Oluşturduğumuz dikkat güçlendirme ve hızlı okuma ve zeka eğitimlerimizle bu geniş alanı tümüyle dolduruyoruz” diyor.

 

Son Güncelleme: 13.06.2014 13:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72