21 lisenin birincisine Macaristan gezisi

Öğrenci değişim programı çerçevesinde 21 lisenin birincisi,...

21 lisenin birincisine Macaristan gezisi

Öğrenci değişim programı çerçevesinde 21 lisenin birincisi,...

12 Temmuz 2013 Cuma 16:57
21 lisenin birincisine Macaristan gezisi

Öğrenci değişim programı çerçevesinde 21 lisenin birincisi,  Pendik Belediyesinin kardeş şehri Kispest Belediyesi’nin misafiri olarak  Macaristan’a gittiler. Türk öğrenciler on günlük gezi programı sayesinde  farklı kültür ve yaşamları yakında tanıma fırsatı yakaladı.

Pendik Belediyesi, kardeş şehri Macaristan’ın Kispest Belediyesi ile diyalog ve işbirliğinin sürekli hale getirilmesi amacıyla öğrenci değişim programı düzenlenmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Macaristan’dan gelen 26 kişilik öğretmen ve öğrencilerden oluşan heyet, İstanbul’un önemli tarihi mekânlarını gezdi. Tarih, gelenek ve göreneklerimizi yakında tanıma fırsatı bulan öğrenciler, ülkemiz hakkında detaylı izlenim sahibi oldular. Bu ziyaretin ardından Pendik’teki okullarında birinci olan 21 lise öğrencisi Macaristan’a gönderildi. Program sayesinde farklı kültür ve yaşamları yakından tanıma fırsatı yakalan Türk öğrenciler, 10 gün süresinde Macaristan’da birçok aktiviteye katılarak yurda döndü.

 

Program 2009’dan bu yana sürüyor

2009 yılından beri Pendik ile kardeş şehir olan Macaristan Kispest Belediyesi arasında öğrenci değişim programı gerçekleştiriliyor. Program ile diyalog ve işbirliğinin sürekli hale getirilmesi hedefleniyor. Yine program kapsamında her iki kente ait önemli bölgelere geziler  düzenleniyor.

10 gün süresinde Macaristan’da birçok aktiviteye katılan Türk öğrenciler, bir de Türk Gecesi organize ettiler. Kampta kalan diğer öğrencilere halk oyunlarından ve Türk Sanat Musikisinden örnekler sergileyerek Türk kültürünü tanıttılar.

Program süresinde Futbol, Plaj Voleybolu ve Masa Tenisi branşlarında düzenlenen müsabakalara da katılan Pendikli gençler, hem grup hem de bireysel kategorilerde şampiyon olarak ülkeye madalyalarıyla döndüler.

Bu yıl 3.’sü düzenlenen Pendik-Kispest Öğrenci Değişim Programı kapsamında Macaristan’a giden öğrenciler, Balaton Nehri kenarında Polonyalı, Bulgar ve Hırvat öğrencilerle aynı kampta vakit geçirerek,  farklı kültür ve yaşamları yakından tanıma fırsatı buldular.

 

Son Güncelleme: 12.07.2013 16:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3