2013 LYS sonuçları açıklandı

2013 Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçları açıklandı. Ölçme, Seçme ve...

2013 LYS sonuçları açıklandı

2013 Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçları açıklandı. Ölçme, Seçme ve...

01 Temmuz 2013 Pazartesi 15:25
 2013 LYS sonuçları açıklandı
2013 Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçları açıklandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Ali Demir, 15-16-22 ve 23 Haziran tarihlerinde 5 oturumda yapılan LYS'ye yönelik, "YGS'yi 8 günde açıkladık, bugün LYS'yi 7 günde açıklayarak, bu başarının kalıcı olduğunu gösterdik" dedi.
Lisans Yerleştirme Sınavı birincisi tüm puan türlerinde 500 tam puan alan, İzmir Fen Lisesi'nden Fatih Aslan oldu.
 
ÖSYM Başkanı Ali Demir, 2013 LYS sonuçlarını Rixos Otel'de düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Adaylar, sınav sonuçlarına http://www.osym.gov.tr adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleriyle ulaşabilecek. Toplantıda konuşan Demir, "Göreve geldiğimiz günden beri çalıştığımız ve etkinleştirdiğimiz programlar sayesinde çok kısa sürede YGS'yi açıkladık. Bugün de sınav sonuçlarını çok kısa sürede açıklamanın gururunu yaşıyoruz. Bu motivasyonla daha önceki yıllarda yaklaşık 1 ayda açıklanan YGS sonuçlarını 1 haftada açıklamayı hedefledik, bu hedefi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.
 
"Takım ruhu oluşturmaya özen gösteriyoruz" diyen Demir, "Çok kısa bir süre içerisinde sonuçları çaıklamanın arkasındaki neden bu takım ruhudur. YGS'yi 8 günde açıkladık, bugün LYS'yi 7 günde açıklayarak, bu başarının kalıcı olduğunu gösterdik. Hedefimiz sıfır hata ile LYS sonuçlarını açıklamaktır. ÖSYM'nin takım ruhu tüm süreçlerden kendisini hissettirmektedir. Bu başarıya imza atan ve destek veren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu sonuç hem beni hem de yönetici arkadaşlarımı mutlu etmektedir" şeklinde konuştu.
 
2013 LYS'ye ilişkin sayısal bilgileri paylaşan Demir, 1 milyon 679 bin adayın katıldığını kaydetti. Demir, 71 bin 476 kişinin sınavsız geçiş için başvurduğunu hatırlatarak, 5 oturumda gerçekleşen LYS'lere 851 bin 135 adayın başvurduğunu, 831 bin 570 sınava girdiğini açıkladı.
 
5 oturumda yapılan LYS'lerde 6 bin 871 bina kullanıldığını anlatan Demir, 95 bin 608 salonda 288 bin 114 sınav görevlisinin hizmet verdiğini anlattı.
 
EN BAŞARILI ADAYLAR
 
MF-1 puan türünde İzmir Fen Lisesi'nden Fatih Aslan, MF-4 puan türünden Özel Adana Final Anadolu Lisesi'nden Mehmet Burak Kaya, MF-2 ve MF-3 puan türlerinde İzmir Fen Lisesi'nden Mert Mestanoğlu 500'er tam puan alarak birinci oldu.
 
TM-1, TM-2 ve TM-3 puan türlerinde ise birinci sırada İstanbul Galatasaray Lisesi'nden Mustafa Miktad Yıldırım yer aldı.
 
TS-1, TS-2 puan türlerinde ise Özel Aziziye Lisesi'nden Ahmet Koçak tam puan alarak birinci oldu.
 
DİL-1, DİL-2, DİL-3 puan türlerinde İstanbul Galatasaray Lisesi'nden Efe Yasin Akman, DİL-1 puan türünde İstanbul Lisesi'nden Çağrı Karabacak, DİL-1 puan türünde Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nden Aslı Aktakke, DİL-2, DİL-3 puan türlerinde İstanbul Lisesi'nden Hümeyra Çolak, DİL-2, DİL-3 puan türlerinde ise Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi'nden Oğuzhan Özer 500'er tam puan alarak birinciliği paylaştılar.
Son Güncelleme: 01.07.2013 15:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3