Çekmeköy'de 2/B arazilerine ecrimisil (Haksız kulanım tazminatı) gönderilmeye devam ediliyor. Hükümetin yasa çıkarıp kadastro çalışması yaptırdığı yerlere, milli emlakğın ecrimisil göndermesi acayip bir durum meydana getiriyor.

 Hükümet 2/B sahiplerine sizler mağdursunuz tapularınızı biran önce vereceğiz diyor, milli emlak müdürlüğü ise bu araziler bizim, ecrimisil ödeyin ve defolun buradan diyor. Bu nasıl bir çelişki!

 Ecrimisil gönderilen bu yerler yüz yıllardır iskan edilen fiilen kullanılan arazilerdir. Birçoğunun eski iptal edilmiş tapusu vardır. Kaldıki geçmişte 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2/B maddesine göre ilçede tapulama çalışması yapılıp, ilçnin büyük bir bölümü bu yöntemle tapulanmıştır.

 Alemdağ, Reşadiye gibi ilçenin bir parçası olan bölgelerin ise 1998 yılında kadastrosu yapılmış, hak sahipleri belirlenmiş, tapu kütükleri hazırlanmış, fiyat takdir komisyonu çalışmaları yapıldığı esnada, ülke çapında 2/B çalışmaları durdurulduğu için bölge halkı tapularına kavuşamamıştır.

 Hal böyle iken tapu almaya az bir süreç kaldığı halde, yüz yıllardır fiili kullanıcı olan veya fiili kullanıcı olan köylüden bu tür yerleri zilliyetlik yöntemi ile satın alarak evini inşa eden vatandaşın yerini, milli emlak parseli gibi görerek idarenin ecrimisil talep etmesi, bölgede ciddi mağduriyetler oluşturmaktadır.

 İncelemelerimize göre gönderilen ecrimisil bedelleri bölge halkının birçoğunun ödeyemeyeceği kadar yüksek fahiş rakamlardır. Bunu fırsat bilen bazı siyaset ve menfaat grupları, hükümet aleyhinde propaganda yapıp siyasi rant ve para elde etmektedirler.

Ecrimisil gelen bu bölgelerde tüm alt yapı çalışmaları yapılmış durumdadır. 2/B sahipleri uzun yıllardır tapulu gayrimenkuller gibi emlak beyanı vermekte ve emlak vergisi ödemektedirler.

 Hükümetin iyi niyetini 2/B sahipleri anlıyor ancak kimsenin sabrı kalmadı. Hükümet bu konuyu acil gündem maddesi olarak gündemine almalı ve 2/B mağdurları konusunda bir açılım yapması gerekmektedir. Çözüm için konjonktür hiç bu kadar uygun olmamıştı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.