Yeni Papa Arjantinli

Yeni Papa Arjantinli

17 Mart 2013 Pazar 18:02
Yeni Papa Arjantinli

Yeni Papa Arjantinli Kardinal Jose Mario Bergoglio oldu.

Katolik dünyasının merakla beklediği yeni Papa seçildi. Kardinaller Meclisi Konklav'ın 2. gününde aralarından yeni Papa'yı seçtiklerini TSİ 20.06'da Sistine Şapel'in bacasında beyaz dumanla duyurdu.

5 toplantıdan sonra seçilen yeni Papa'yı Kardinal Tauran ?Habemus Papam' diyerek açıkladı. Yeni Papa Arjantinli Kardinal Jorge Mario Bergaglio oldu. Bergaglio'nun ismi favori adaylar arasında geçmiyordu. Yeni Papa Francesco adını alacak ve bu ismi seçen ilk Papa olacak. Bergaglio aynı zamanda Güney Amerikalı ilk Papa oldu.

Yeni Papa balkona çıkarak San Pietro Meydanı'nda kendisini heyecanla bekleyenleri selamladı. Sözlerine, "Kardeşlerim, merhaba. Misafirverferliğiniz için çok teşekkür ederim" diyerek başlayan yeni Papa, ilk olarak görevi bırakan Emeritus Papa Benedikt için dua etti. Papa olarak kutsanmak için sessizlik içinde kendisine dua edilmesini isteyen Papa Francesco, şunları söyledi:

"Roma kilisesi olarak, piskoposluk ve halk bir arada yeni bir yürüyüşe başlıyoruz. Bu aramızdaki kardeşliğin, güvenin ve sevginin yolu. Birbirimiz için hep dua edelim ki bu kardeşlik hiç bitmesin."

 

Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72