Trump'ın ırkçı savunmasına tepkiler yağıyor!

ABD, Başkan Donald Trump'ın ırkçıların eylemleri hakkındaki sözlerini tartışıyor.

Trump'ın ırkçı savunmasına tepkiler yağıyor!

ABD, Başkan Donald Trump'ın ırkçıların eylemleri hakkındaki sözlerini tartışıyor.

16 Ağustos 2017 Çarşamba 10:51
Trump'ın ırkçı savunmasına tepkiler yağıyor!

ABD Başkanı Donald Trump, bir kişinin öldürüldüğü ırkçı eylemlerle ilgili son açıklamasında ırkçılık karşıtlarını da suçlayınca ortalık karıştı. Cumhuriyetçi Parti’nin önde gelenleri, Trump’a “İki tarafı ahlaki olarak eşit göremezsiniz” tepkisini gösterdi.

Trump New York’taki basın açıklamasında son açıklamasında iki tarafın da suçlu olduğunu savunarak, “Bir tarafta kötü, diğer tarafta da şiddete meyilli bir grup vardı. Bunu kimse söylemek istemiyor ama ben söyleyeceğim” dedi. Ardından da, “O kişilerin hepsi neo-Nazi değildi, inanın bana. Hepsi beyazların üstünlüğünü savunmuyordu. Bir grup – onlara sol diyebilirsiniz- diğer gruba şiddetle saldırarak geldi. Ne isterseniz söyleyin ama durum buydu” diye konuştu.

‘GEORGE WASHINGTON HEYKELLERİ DE KALKACAK MI?’

Trump, ırkçıların Amerikan İç Savaşı’nda kölelik yanlısı Konfederasyon ordusunun komutanının heykelinin kaldırılmasını protesto ettiğini hatırlatıp, ABD’nin ilk başkanı George Washington’a atıfla, “Irkçı olduğu için George Washington’ın bütün heykellerini kaldıralım mı? Eyleme katılanların hepsi neo-Nazi değildi, kimisi heykelin kaldırılmasından şikayetçiydi” dedi.

‘AHLAKİ EŞİTLİK KURULAMAZ’

Bu sözler, Demokratlar ve sosyal medyanın yanı sıra Trump’ın kendi partisi Cumhuriyetçilerden de tepki çekti. Partinin önde gelen üyelerinden Arizona senatörü John McCain, “Irkçılarla, nefret ve bağnazlığa karşı ayağa kalkan Amerikalılar arasında ahlaki bir eşitlik kurulamaz. ABD Başkanı bunu söylemeli” ifadelerini kullandı.

Trump’ın başkanlık yarışında parti içi rakiplerinden olan Jeb Bush “Şu an ahlaki netlik gerekiyor, belirsizlik değil. Başkanı, Charlottesville’de yaşananların suçunu paylaştırmaya değil, ülkeyi birleştirmeye çağırıyorum. Ülkemizin iyiliği için, Beyaz Saray’ın ırkçılık ve nefrete görmezden gelmeyeceği konusunda şüpheye mahal bırakmamalı” dedi.

Cumhuriyetçilerin eski başkan adaylarından Mitt Romney de, “Bir taraf ırkçı, bağnaz, Nazi. Diğer taraf ırkçılığa ve bağnazlığa karşı. Ahlaki olarak farklı evrenler” tepkisini gösterdi.

Son Güncelleme: 16.08.2017 11:08
Anahtar Kelimeler:
EylemABDTrumpIrkçı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72