Rusya ölü sayısını gizliyor mu?

Reuters .Rusya'nın, Suriye'deki ölen asker sayısını gizlediğini öne sürdü. Rus Savunma Bakanlığı, Reuters'ın haberni yalanladı.

Rusya ölü sayısını gizliyor mu?

Reuters .Rusya'nın, Suriye'deki ölen asker sayısını gizlediğini öne sürdü. Rus Savunma Bakanlığı, Reuters'ın haberni yalanladı.

02 Ağustos 2017 Çarşamba 15:13
Rusya ölü sayısını gizliyor mu?

Rusya’nın, Suriye’de hayatını kaybeden askerlerinin sayısının kamuoyundan gizlediği iddia edildi. Rusya Savunma Bakanlığı, Reuters’ın hayatını kaybeden askerlerin ailelerine, arkadaşlarına ve yerel yetkililere dayanan haberini ‘baştan aşağı yalan’ ifadesiyle reddetti.

Reuters’ın fotoğraflarla da desteklediği özel haberindeki iddialar şöyle:

Habere göre, bu yıl Suriye’de hayatını kaybeden Rus askeri sayısının en az 40 olmasına rağmen, Moskova resmi sayıyı 10 olarak açıkladı.

İddiaya göre, sadece Nisan 201’de 21 Rus askerin hayatını kaybetti.

Haberde, hayatını kaybedenlerin arasında özel güvenlik firmalarında görev yapan paralı askerlerin de bulunduğu öne sürüldü. İddiaya göre ölen 41 askerden en az 21’i özel şirketler aracılığıyla Suriye’ye götürüldü

Reuters, Vagner lakaplı bir kişinin Rus paralı askerlerin Suriye’ye gönderilmesine komuta ettiğini öne sürdü. İddia, birden fazla kaynağa dayandırıldı.

Rusya Suriye'de 'paralı asker ordusu' kurmuş

Suriye’de öldürüldüğü yakınları tarafından doğrulanan bir paralı askerin, ayda 6 bin dolar maaş vaadiyle savaşa gönderildiği öne sürüldü.

Reuters, iddialarını yerel yetkililerin yanı sıra aile bireylerine ve ölen askerlerin arkadaşlarına doğrulattığını belirtti.

MOSKOVA REUTERS’I HEDEF ALDI

Moskova yönetimiyse iddiaları sert bir dille yalanladı. Rus Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında haber için ‘baştan sona yalan’ denilip, “Bu Reuters’ın, Rusya tarafından IŞİD teröristlerini yok etmek ve Suriye’ye barış getirmek amacıyla yürütülen operasyonu ilk itibarsızlaştırma çabası değil” tepkisi gösterildi.

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov ise Suriye’deki çatışmalarda öldürülen kişilerin siviller olduğunu, orduyla ilişkileri bulunmadığını söyledi. Peskov, paralı asker olduğu iddia edilen kişilerin gönüllü olarak Beşar Esad yönetimi için savaştıklarını belirtti

Son Güncelleme: 02.08.2017 15:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72